Društvo

Azil za pse gradiće se pored zatvora

Direktor Javnog komunalnog preduzeća „Mediana“ iz Niša Dragoslav Pavlović najavio je da bi naredne godine trebalo da bude izgradjen azil za pse.

„Ušli smo u fazu izmene planskih dokumenata radi definisanja lokacije za izgradnju azila. Ta lokacija bi trebalo da bude pored Kazneno-popravnog zavoda“, rekao je Pavlović.

On je to izjavio na skupu na kojem su predstavnici grada Niša, „Mediane“, Osnovnog i Višeg suda potpisali sporazum o primeni medijacije u slučajevima kada gradjani tuže grad zbog ujeda pasa i mačaka lutalica.

Pavlović je rekao da će izgradnja azila značiti trajnije zbrinjavanje pasa lutalica i njihovo značajno manje prisustvo na ulicama Niša.

Foto: B. Lj.

„Mi sada postupamo po Zakonu o dobrobiti životinja koji je donet 2010. godine. Prihvatamo pse, sterlišemo ih i nakon kompletnog tretmana koji može trajati 20 do 30 dana vraćamo ih u stanište“, izjavio je Pavlović.

On je rekao da JKP „Mediana“ o problemu pasa lutalica intenzivno pregovara sa predstavnicima društva za zaštitu životinja.

„U Nišu sad imao dve grupe ljudi koji imaju potpuno različito mišljenje o psima lutalica. Ljubitelji pasa žele da psi lutalice budu na ulicama i da ih mi čuvamo, a ostali gradjani bi želeli da psi ne budu na ulicama. ‘Mediana’ će kao javno-komunalno preduzeće raditi uvek po zakonu“, istakao je Pavlović.

Direktor “Mediane” je izrazio sumnju da privatni azili za pse u Nišu rade po zakonu i rekao da komunalne službe moraju da se pozabave tim pitanjem.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com