U fokusu

Avion Wizera na liniji Niš-Bazel prinudno sleteo u Zagreb

Sinoć oko 21 sat na zagrebački aerodrom “Franjo Tuđman”, sleteo je erbas avio kompanije Wizer. Avion je prethodno poleteo iz Niša, a trebalo je da sleti u Bazel. Prinudno sletanje uslovila je pojava dima u kokpitu, prenose hrvatski mediji.

Posada je preusmerila avion dok je bio u vazdušnom prostoru Austrije na 11.000 metara visine. Avion je sigurno sleteo u zagrebačku vazdušnu luku u 21.02 po lokalnom vremenu.

Nakon sletanja, kada su svi putnici izašli, pola sata posle ponoći, Wizerov erbas je prazan odleteo za Skoplje, gde je bezbedno sleteo u 1.36.

Na zagrebačkom aerodromu su objavili da je do prinudnog sletanja došlo usled pojave dima u kokpitu, a dva člana posade i jedan putnik zatražili su medicinsku pomoć koja im je pružena na licu mesta. Nema informacija da se radi o ozbiljnijim povredama.

Putnici sa ovog leta iz Niša ostali su na terminalu do dolaska novog aviona, koji je prema Bazelu poleteo jutros u 8.30.

Na preusmerenom letu bilo je 180 putnika.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com