RegionSport

Avanturistička trka „The maze up“ u Jelašničkoj klisuri

Četvrta međunarodna avanturistička trka sa preprekama „THE MAZE UP!“ u organizaciji Tribe Trails-a biće održana u subotu, 16. juna u Jelašničkoj klisuri.

Start trke je u osam časova na sportskom terenu osnovne škole “Đura Jakšić“ u selu Jelašnica. Učesnici će se po sopstvenom izboru nadmetati u trci „Rookie“ dugoj 15 kilometara i trci „Adventure“ dužine 25 kilometara.

Kao i prethodnih godina, zaljubljenici u ekstremne sportove trčaće zemljani putevima, makadamom, asfalatom, kamenjarom, preko stena i kroz šumu, blato i reku, a na odredjenim mestima savladjivaće specijalne prepreke poput puzanja, provlačenja, preskakanja, izvlačenja tereta i penjanja.

Više od 400 zaljubljenika u ekstremne sportove nadmetalo se prošle godine u avanturističkoj trci „Mejz plej“ (The maze play) u Jelašničkoj klisuri.

Takmičari su tada imali zadatak da predju 12 ili 21 kilometar staze koja je vijugala kroz stene klisure i da savladaju preko 40 veštačkih prepreka poput izvlačenja balvana, prelaska reke preko mreže i penjanja uz konopac.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com