Društvo

Autobusi parkirani pored niške Tvrdjave, zakupca parkinga niko ne obaveštava o parkiranju

Zakupac parkinga kod niške Tvrdjave Dejan Radosavljević najavio je podnošenje krivične prijave protiv “Niš-ekspresa” jer je to preduzeće desetak neregistrovanih autobusa parkiralo na zemljištu na kojem on naplaćuje parkiranje.

Radosavljević je rekao da su vozači dovezli autobuse po naredjenju, a da njega niko nije kontaktirao, niti je tražio njegovu dozvolu.

Rekao je da su autobusi dovezeni pre nedelju dana i da ne zna do kada će biti na parkingu.

“Niko me ništa nije obavestio. Ostatak parkinga normalno radi”, rekao je Radosavljević.

Kazao je da je parking kod Tvrdjave zakupio pre deset godina od Teniskog kluba Radnički i da ugovor o zakupu važi do 2024.

“Vikendom je parking radio kao buvlja pijaca, izdavao sam ga prodavcima i to legalno, izdavanjem fiskalnih računa”, rekao je on.

Naveo je da je inspekcija najpre zabranila rad pijace, a da su, kako je rekao, u petak dovezli autobuse da blokriraju parking i da ga sabotiraju da ne može da radi.

Prema njegovim rečima, pre nego što su stigli autobusi, gradska gradjevinska inspekcija je porušila drvene stubove koji su delili parking od trotoara.

“Inspekcija je porušila moje stubove bez rešenja o rušenju, bez ikakvog papira”, rekao je on.

Naveo je i da je pozvao policiju koja je napravila zapisnik.

“Potražiću pravdu pred sudom, podneću krivične prijave protiv lica koja su to naredila i koja mi ne daju da radim”, istakao je Radosavljević.

Foto: B.LJ.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je za lokalne medije da je, kada je u pitanju parking kod Tvrdjave, sve uradjeno po zakonu.

“Reč je o prostoru koji je u vlasništvu Teniskog kluba, a sa druge strane Tvrdjave, gde se nalazi auto-pijaca vlasnik je Auto-moto društvo, odnosno privredno društvo ‘Rinčić'”, rekla je ona.

Dodala je da grad nije tu ni u kakvim odnosima, ni sa jednim od njih.

“Mi u ovom slučaju ne odlučjemo jer to zemljište nije naše”, kazala je Sotirovski.

Nišlija koji je doskora prodavao robu na parkingu pored Tvrdjave rekao je da su autobusi dovezeni da bi se prodavci sprečili da tu dolaze vikendom.

“Tržišna inspekcija je jedan vikend zabranila da radimo tu, ali smo se mi sledećeg vikenda ponovo vratili. Da bi nam doskočili, oni su se setili da dovezu autobuse”, rekao je prodavac koji je želeo da ostane anoniman.

Smatra i da autobusi nisu tu dovezeni da bi sprečili parkiranje, nego da ne bi tu bio buvljak.

Niš-ekspres za sada nije odgovorio na pitanja zbog čega su autobusi parkirani na privatnom parkingu i do kada će se tu nalaziti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Да ли си имао дозволу за постављање стубова, вероватно не, ако си узео у закуп за паркинг места.
    А, ако си заиста закупио до 2024. то место, онда ти припада надоканада до 2024., али се бојим да то дил, те из градске касе, а ми грађани то плаћамо.
    Ако тако буде, онда
    ми, грађани да затражимо кривичну одговорност НЕрада надлежних у службама које до тога довеле. Надам се, прорадиће правна држава.

  2. Tekst ovakve sadrzine je proizvoljno napisan, doticni Dejan ima ugovor sa privatnom firmom pokojnog Vojisla a Mitica zvanom TK Turs i toj firmi je Dejan uplacivao kiriju, zemljiste je privatno vlasnistvo Tenis kluba Radnicki, i kao vlasnik doticne parcele vlasnik sam raspolaze.

  3. Narode Srpski imali ste priliku da birate ali ne vođu pa ovcama je potreban vođa i pastir,a ovaj narod očigledno sam sebe ponižava.Ovaj vas toliko ponižava da se upiša od smeha kad je sam sa sobom kao ono kad maše iz voza neznam kome.Pa zar se nevidi da imitira šojića namerno da bi vas ponizio i smejao vam se pa to je i ovaj njegov vacić kad je gostovao na tv imitirao šojića kad traži čašu vode jer se nagutao dima.
    Ja želim da živim u zemlji gde će zakoni da važe za sve,gde vam netreba veza da bi ste prvo ako imate problema išli na lečenja a ne kad odvedem ženu ginekologu u bolnici ona me prepuručuje da dođemo kod nje u privatnoj klinici tu za € bolje leče i rade,treba vam veza za obdaništa,školu,srednju školu pa fakultet ovi sa mnogo tetkinih para reše problem i kupe doktorate što da se tetkina muče,postave ih da vode EPS,NIS JAT pa i predsednici vlade a treba im pola sata da sastave rečenicu,ili su naduvani neznaju u kom su mestu ili ker dresiran na drogu kidiše na ministra i too policije pa sram vas bilo kome salutirate i kome se klanjate a možda i treba kad nema te m…a.!!
    Znači želim da živim u državi gde vam neće trebati veza od rođenja pa do groba,kad odem u neku državnu instituciju da se zna red ali ovaj narod nije još zreo za takve promene on sam želi da ga neko vodi i da se klanjaju čobaninu a ko nemože da se uklopi ili propada ili mu je da beži u inostranstvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com