DruštvoHronika

Autobus smrti odvezen sa parkinga koji se nalazi pored školskog dvorišta

Delovi autobusa iz teške saobraćajne nesreće u Donjem Međurovu koji su ostavljeni odmah pored školskog dvorišta Elektrotehničke škole “Mija Stanimirović” jutros su odvezeni sa tog mesta. Kako saznaju Niške Vesti autobus je odvezen na parking Niš Ekspresa.

Đaci ove srednje škole više neće morati da se suočavaju sa stravičnim slikama autobusa u kojem je nastradalo sedmoro Nišlija na pružnom prelazu u Donjem Međurovu.

Kako su za Niške Vesti istakli učenici ove škole nakon pisanja medija autobus je bio pokriven sve do danas kada je i uklonjen sa parkinga.

Da podsetimo takozvani “autobus smrti” našao se tu, jer policija koristi deo parkinga kod Elektronske industrije za vozila kojim je napravljeno neko krivično delo. Ona tu stoje sve dok traje sudski postupak. Druga vozila nisu predstavljala problem, ali kada je i autobus iz nesreće kod Donjeg Međurova ostavljen tu đaci i profesori su burno reagovali, ali i čitava niška javnost.

 

“Isti dan je autobus dovezen i ostavljen uz ogradu košarkaškog terena i školskog dvorišta. Na tom terenu deca svakodnevno igraju košarku, a kada je lepo vreme tu se održavaju i časovi fizičkog vaspitanja. “, rekli su tada u školi Mija Stanimirović.

“Tog dana smo za vreme prvog časa popodnevne smene gledali kroz prozor kako dovlače jednu polovinu, a kada je pao mrak drugu. Policajac je govorio deci da ne gledaju, a kako da ne gledamo kada tu prolazimo svakodnevno? Meni je muka svaki put kada prođem pored”, komentar je jedne učenice na facebook strani Niških Vesti.

U strahovitoj nesreći koja se dogodila krajem decembra prošle godine na licu mesta poginule su tri osobe. Istog dana u bolnici povredama su podlegle još dve osobe, a u narednim danima preminulo je još dvoje povređenih u nesreći.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com