Društvo

Austrijska kompanija za proizvodnju električne opreme želi da investira u Niš

Austrijska kompanija “Qualis Electronics”, koja se bavi prozvodnjom električne opreme, izrazila je želju da otvori fabriku u Nišu u kojoj bi, za početak, moglo da nađe zaposlenje 210 radnika. Gradsko veće usvojilo je izradu elaborata o opravdanosti ustupanja bez naknade zemljišta u Radnoj zoni “Donje Međurovo” za potrebe izgradnje fabrike.

“Zemljište na kome je planirana izgradnja nove fabrike bilo je ustupljeno italijanskom “Dajteku” koji nije ispoštovao ugovorne obaveze te im je građevinska dozvola oduzeta”, kazao je Dragan Milovanović iz Klera-a.

On dodaje, da zemljište pripada gradu i da očekuje da će nakon izrade elaborata, moći da se ustupi na korišćenje ovoj kompaniji za potrebe fabrike.

“Mi očekujemo pozitivno rešenje, u pitanju je ozbiljna kompanija, koja će omogućiti radna mesta građanima,a i sam grad će imati dosta benifita od toga”, kazao je Milovanović Niškim vestima.

Kako kaže, vrednost investicije iznosi 8, 5 miliona evra.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com