Društvo

Austrijska kompanija Palfinger otvara pogon u Nišu

Austrijska kompanija Palfinger će otvoriti novu fabriku u Nišu do kraja 2026. godine, saznaje „Nova ekonomija“. Ugovor o izgranji uz subvencije iz državnog budžeta potpisan je sa Ministarstvom privrede.

Za izgradnju fabrike, Palfinger je od države dobio 4,6 miliona evra subvencija za izgradnju fabrike za proizvodnju čeličnih delova za opremu za podizanje i prenošenje. U fabrici bi do kraja 2027. trebalo da bude zaposleno najmanje 375 novih radnika na neodređeno vreme.
Investicija bi trebalo bude vredna najmanje 35,4 miliona evra, od čega četvrtinu sredstava kompanija mora da finansira iz sopstvenih sredstava. Subvencije će biti isplaćene u pet tranši, tako da prva bude isplaćena 2023. godine, a poslednja 2027. godine. Zbog državne pomoći koju je dobio, Palfinger ne sme da smanjuje broj zaposlenih ispod 375 u periodu od pet godina nakon završetnog projekta, do kraja 2032. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com