DruštvoEkonomija

Austrijska kompanija Palfinger otvara NOVO postrojenje u Nišu

Investicijom od preko 4 milijarde dinara na novoj lokaciji, austrijska kompanija PALFINGER povećava proizvodne kapacitete i kreira novih 375 radnih mesta. Projekat, podržan od strane Vlade Republike Srbije pozicionira Niš kao važan međunarodni tehnološki centar.

Palfinger je od države dobio 4,6 miliona evra subvencija za izgradnju fabrike za proizvodnju čeličnih delova za opremu za podizanje i prenošenje. U fabrici bi do kraja 2027. trebalo da bude zaposleno najmanje 375 novih radnika na neodređeno vreme.

Prema najavama iz ove kompanije otvaranjem ovog postrojenja za proizvodnju komponenti u Nišu, Palfinger će proširiti svoje proizvodne kapacitete u Evropi. Ovo, prema njihovim rečima super-moderno postrojenje, se savršeno uklapa u lanac vrednosti kompanije koji čine više od 30 postrojenja širom sveta. Proizvodnja u Nišu će početi 2024. godine. Do momenta kompletiranja projekta, 2027. godine, biće kreirano oko 375 novih radnih mesta u niškom regionu.

„Novim postrojenjem u Nišu proširićemo naše kapacitete i obezbediti optimalno korišćenje svih naših proizvodnih jedinica u Evropi,” objašnjava generalni direktor kompanije PALFINGER, Andreas Klauser.

„Naše angažovanje u Nišu je takođe važan i očigledan znak reindustrijalizacije Evrope, kojoj PALFINGER aktivno doprinosi uz pomoć ove fabrike,” dodaje Klauser.

Nakon finalizacije prve građevinske faze u 2024. godini, PALFINER će u Nišu do 2027. godine postepeno uspostaviti proizvodnju čeličnih komponenti i podsklopova za široku paletu proizvodnih linija, od dizalica za utovar do pristupnih platformi.

„Zbog svog kvalifikovanog kadra, strateške pozicije i ekonomske podrške razvoju, Niš je idealno mesto za proizvodno postrojenje kompanije PALFINGER. Ovu investiciju vidimo kao početak uspešnog dugoročnog partnerstva,” izavio je Andreas Klauser, dodajući: „Vlada Republike Srbije zna kako da međunarodnim tehnološkim kompanijama, kao što je PALFINGER, ponudi atraktivne uslove za uspešno pokretanje poslovanja.”

Novom lokacijom, kompanija obezbeđuje neophodno proširenje proizvodnih kapaciteta, zadržavajući visok kvalitet u postojećim fabrikama PALFINGER-a u Bugarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji.

PALFINGER je međunarodna tehnološka i mehanička inženjerska kompanija i vodeći svetski proizvođač i snabdevač inovativnih rešenja za kranove i sisteme podizanja. Listiran je na bečkoj berzi od 1999. godine, a 2022. godine kompanija je dostigla rekordne prihode na nivou od 2,23 milijarde evra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Па браво мудраци и економски магови. У Гаџин Хан има једна жива фирма, Ресор, и њу ћете да уништите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com