Sport

Austrijanac novi trener FK Radnički?

Austrijski portal “Sport24” tvrdi da je Peter Pacult novi direktor Fudbalskog kluba Radnički iz Niša.

Ako je pisanje ovog portal tačno ovaj Austrijanac biće prvi stranac na trenerskoj klupi Radničkog u istoriji niškog kluba, prenosi portal Srbijasport.net.

Pecult ima pedesetosam godina i potvrdio je za ovaj portal da je dogovor sa čalnicima niškog kluba postignut, iz niškog kluba nema takvih najava.

Kao mogući naslednici Milana Rastavca se pominju i Rajner Maurer i Milan Đuričić “Đumi” a ko će zaista u narednom period biti prvi strateg Nišlija biće poznato u ponedeljak, kada će i zvanično biti predstavljen novi šef stručnog štaba.

Peter Pakult i sam bivši fudbaler, od 2001. godine vodio je nemačke ligaše Minhen 1860, Dinamo Drezden i RB Leipzig, a u Austriji je sa klupe predvodio Karten i bečki Rapid. Intersantna je činjenica da je na klupi bečkog Rapida proveo punih pet godina i u tom periodu doneo titulu prvaka Austrije, 32. po redu u svojoj istoriji, i poslednju koju su Bečlije osvojili, to je bilo u sezoni 2007/08. Na prostorima bivše Jugoslavije je radio u Sloveniji i Hrvatskoj, a poslednji klub u kojem je bio angažovan je hrvatska Cibalia.

Ko je novi trener Radničkog znaće se u ponedeljak, tačno u podne za kada je zakazana konferencija za novinare.

Prozivka fudbalera će biti obavljena takođe u ponedeljak ali u 17 sati.

Opširnije na Srbijasport.net.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com