Kultura

Audicija za nove članove

Audicija za nove članove Akademskog pozorišta Studentkog Kulturnog Centra biće organizovana 30. septembra u 13 sati u zgradi Banovine, sporedni ulaz iz Šumatovačke ulice.

Svi oni koji jesu zainteresovani da budu članovi ovog uspešnog amaterskog pozorišta treba da spreme: lirsku pesmu, monilog ili bilo šta što znaju da rade, kažu u SKC-u.

Akademsko pozorište SKC-a okuplja mlade glumce i pozorišnu publiku oko zanimljivih alternativnih pozorišnih projekata.
Foto: FB page Akademsko pozorište SKC

Predstave Akademskog pozorišta igraju se na Kamernoj sceni SKC-a koja se nalazi u zgradi Univerziteta, u Šumatovačkoj ulici. Ono što čini jedinstvenost ovog prostora jeste blizina gledalaca sa glumcima, koja daje poseban doživljaj svakom umetničkom ostvarenju i stvara utisak kao da ste i sami gotovo na sceni. Kamerna scena prima 50 gledalaca koji u predstavama mogu uživati svakog četvrtka od 21 sat.

Kroz pozorište danas prolazi veliki broj članova a tokom godina smenjuju se generacije mladih i iskusnih glumaca, amatera i profesionalaca. Mnogi su posle svojih akademskih početaka karijere uspešno nastavili u Lutkarskom i Narodnom pozorištu u Nišu i na drugim pozorišnim scenama u Srbiji. Akademsko pozorište prepoznatljivo je po svom repertoaru a nove i stare predstave kao i glumci kroz svoje uloge, stalno donose nagrade i priznanja na festivalima u zemlji i inostranstvu.

Umetnički rukovodilac pozorišta je Miloš Cvetković.

Više informacija na Facebook-u.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com