Sport

Asteriksovi tekvondisti u zlatnom naletu!

Osmoro takmičara Tekvondo kluba Asteriks zabeležilo je odlične rezultate na međunarodnom tekvondo turniru “Sofia cup G1 2020”, koji je održan minulog vikenda u Sofiji (Bugarska). U konkurenciji 1099 učesnika iz 206 klubova iz Evrope, Asteriksovi tekvondisti osvojili su dve zlatne medalje, jednu srebrnu i jednu bronzanu.

Foto: Tekvondo klub Asteriks

Takmičari, koji su ujedno i članovi reprezentacije Srbije i koji aktivno skupljaju bodove za Svetsko odnosno Evropsko prvenstvo i ovog puta su oduševili:

Zlato – Iva Petrović, kadet – 59kg
Zlato – Maša Nešić, kadet – 33kg
Srebro – Katarina Uzunović, junior – 49kg
Bronza – Mitar Maklenović, junior +78kg

Foto: Tekvondo klub Asteriks

“Ovo je moja prva G1 medalja, nakon Balkanskog prvenstva. Drago mi je što se sav trud i rad napokon isplatio. Imali smo jako tešku godinu i mnogo turnira koji su zahtevali veliki napor i odricanje. Jako sam srećna i motivisana, jer je ona samo podstrek da se i dalje trudim i naporno radim kako bih ostvarila još veće rezultate i kvalifikovala za veće turnire poput Evropskog prvenstva. Naravno zahvalila bih se treneru, porodici i svim članovima kluba na nesebičnoj pomoći i velikoj podršci u svemu sto radim”, izjavila je Кatarina Uzunović.

Sve ovo rezultiralo je mozda i najvrednijim priznanjem sa G turnira u vitrinama kluba ekipno drugo mesto za kadete.

Foto: Tekvondo klub Asteriks

“Кada imate tim koji čine vrhunski takmičari, a pre svega fenomenalna deca, puna pozitivne energije onda jednostavno moraju doći ovakvi rezultati. Ponavljam da je pitanje vremena kada će naš klub uspeti da donese evropsku ili svetsku medalju u tekvondou i time ostvari prvi veliki cilj… a ja kao trener ovih klinaca mislim da su oni na pravom putu da budu generacija koja će ući u istoriju”, ponosno je istakao prvi čovek TK Asteriks Vladan Nikodijević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Ovo je definitivno neviđen uspeh za niški tekvondo…. Nadam se samo da će gradske vlasti i nadležni imati sluha za ove rezultate i adekvatno nagraditi trud ovih mladih sportista

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com