Sport

Asteriksovi tekvondisti “Rame uz rame” sa olimpijskom šampionkom Milicom Mandić

TK ASTERIKS - Šampioni države u kadetima

Na državnom prvenstvu za pionire, kadete i seniore održanom u subotu 16. aprila u hali “Čair” na kome je učestvovalo skoro 1000 takmičara iz 57 klubova, TK “Asteriks”, koji je bio i tehnički organizator ovog prvenstva, postao je ekipni prvak države u uzrastu kadeta. Uz očigledan talenat, ali i ogromno zalaganje, požrtvovanost i vredan rad, niški tekvondisti uzdigli su se na sam pijedestal tekvondoa.

Svečanom otvaranju prisustvovala je dvostruka olimpijska šampionka MILICA MANDIĆ koja je istakla veliko zadovoljstvo i zahvalnost što je prisustvovala otvaranju samog prvenstva i bila gost našeg Grada.

Vitrine ovog kluba krasiće preko 20 novih medalja i dva pehara za ekipno prvo mesto za devojčice u kadetima i drugo mesto za devojčice u pionirima.

U kategoriji kadeta, medalje su osvojili:

Masa Nesić,
Teodora Jovanović,
Milica Mladenović,
Andrija Obradović,
Magdalena Mladenović, 

Tina Ninić
Andrea Djordjević,
Stevan Zivadinović.

 

 

“Presrećna sam što sam postala šampion države, s obzirom da su moji ciljevi jako visoki, ovo je jedna usputna stanica do uspeha. Potrudiću se da ove godine donesem svetsku medalju u naš Niš”, kazala je Maša Nešić, Asteriksova šampionka.

Iako su prošle godine na ovom takmičenju bili drugi, ove godine uspeli su da poprave plasman i zauzmu pobednički tron.

“Potajno smo se nadali da možemo da popravimo rezultat u odnosu na prošlu sezonu, radili smo naporno od početka godine, tačno se znalo ko treba kakvu kategoriju da radi i sa kojim takmičarima. Iz toga smo izvukli maksimum i doneli u Niš pehar najbolje ekipe “, istakao je trener i prvi čovek TK “Asteriks”, Vladan Nikodijević.

Pored prave kiše medalja, Niš je dobio i tri seniorske medalje, što je posebno značajno i još jedan veliki korak za ovaj klub jer su to prvi i najmlađi seniori koje je ovaj klub imao do sada.

 

U kategoriji seniora, medalje su osvojili:

Mitar Maklenović, 
Mihajlo Milijić,
Danijela Davidović.

“Još jedno veliko hvala Tekvondo Asocijaciji Srbije što je dala gradu Nišu, odnosno klubu Asteriks i Akademiji borilačkih veština da prvi put u istoriji organizuju prvenstvo države”, ističe Nikodijević.

Pored olimpijske šampionke, na ovom Prvenstvu održanom minulog vikenda pristovali su i gradski većnik za sport Aleksandar Stojičić i sportska delegacija.

Čestitamo!

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com