Sport

Asteriksovi tekvondisti doneli u Niš prve medalje u ovoj godini!

Takmičari Tekvondo kluba Asteriks iz Niša učestvovali su minulog vikenda na Međunarodnom tekvondo turniru 12th SLOVENIA OPEN G1/E1 u Ljubljani. Sa takmičenja, na kome je učestvovalo 800 takmičara iz 150 klubova, niški tekvondisti doneli su jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju.

Zlatom se okitila Iva Petrović, koja se takmičila u kategoriji kadeta do 59 kg, dok je srebro osvojio junior Mitar Maklenović u kategodiji preko 78 kg.

Niški klub predstavljalo je desetoro takmičara i oni su u ekipnom plasmanu zauzeli visoko 9. mesto među 150 klubova, ujedno osvojivši vredne bodove na međunarodnoj rang listi, a sve u cilju odlaska na prvenstvo Evrope, kao i na svetsko takmičenje.

“Ovo je moje prvo zlato sa G turnira koje mi daje još više snage, jer pobednik je onaj ko napreduje! Član sam reprezentacije Srbije za predstojeće evropsko i svetsko prvenstvo, tako da su mi ovakvi turniri neophodni zbog iskustva. A tamo ciljamo medalju… za sebe, za svoj klub i svoj grad!”, izjavila je Iva Petrović.

Foto: Tekvondo klub Asteriks

“S obzirom na to da je početak sezone i da svi jure vredne bodove od starta, ovo je bilo jedno veoma uspešno takmicenje za nas gde su pored Ive i Mitra i ostali takmičari pokazali visok nivo forme što je veoma bitno pred sledeće dve nedelje gde nas očekuju jos dva bodovna turnira, a onda u Aprilu i Evropsko klubsko prvenstvo”, istakao je Vladan Nikodijević, prvi čovek TK Asteriks, koji nije krio svoje zadovoljstvo ostvarenim rezultatima.

Sledeća destinacija za niške tekvondiste je turnir u Sofiji, koji se održava 7. i 8. marta, a nakon toga putuju u Belgiju od 14. do 16. marta.

Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo veoma uspešna sezona za niški Asteriks!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com