Sport

Asteriksovi mališani postali ŠAMPIONI DRŽAVE

Asteriksovi najmlađi tekvondisti, uzrasta od 6 do 11 godina, na nedavno održanom Prvenstvu Srbije, postali su državni šampioni!

Niški tekvondisti TK Asteriks tokom minula dva vikenda učestvovali su na Prvenstvu države za pionire, kadete, juniore i seniore, na kojima su se našli u samom vrhu i potvrdili da su, iako mlad klub, već među najboljima u državi. Na prvenstvu su učestvovala ukupno 772 takmičera iz 53 kluba.

Najzapaženiji rezultat ostvarili su oni najmlađi, Asteriskovi pioniri, koji su se iz Beograda prethodnog vikenda vratili okićeni medaljama.

Asteriksovi mališani osvojili su prvo ekipno mesto. Ekipa devojčica okitila se zlatom, dok su dečaci takmičenje završili kao trećeplasirani.

ASTERIKS

Nešto stariji takmičari na borilišta su izašli nedelju dana ranije, gde su devojčice ovojile treće mesto u kategoriji kadeta, a juniori su ekipno bili četvrti na tabeli.

Ono što je svakako za ponos jeste da se Asteriks, nakon održanog Prvenstva, može pohvaliti sa čak devetoro državnih prvaka!

Katarina Uzunović, Vladan Nikodijević i Iva Petrović; ASTERIKS

Nevena Martinović, Strahinja Vujić, Bogdan Jovanović, Tina Ninić, Stevan Zivadinović, Milica Mladenović, Teodora Jovanović, Katarina Uzunović i Iva Petrović osvojili su zlatna odličja, dok je Teodora Jovanović proglašena i za najbolju takmičarku u zemlji.

“Zaista je prelep i nestvaran osećaj biti najbolji u zemlji. Želim da se još više trudim i nastavim sa pobedama i medaljama”, rekla je Teodora Jovanović.

Teodora Jovanović; ASTERIKS

A na svoje male tekvondiste ponosan je trenen Vladan Nikodijević.

“Ako smo se do sada radovali pojedinacnim uspesima naših takmičara, sada je došlo vreme i da kao tim budemo najbolji. Ovo je nagrada za ceo klub ,jer ono što su svi ovi klinci radili prethodnih meseci, trenirali u različitim okolnostima, bili hrabri sve ovo vreme i istrajni u želji da postanu najbolji…u tome su i uspeli”, ponosno kaže Vladan Nikodijević.

ASTERIKS

Državno prvenstvo, nakon toliko meseci pandemije, dokazalo je da su sportisti pravi borci koji nikad ne odustaju i za koje ne postoje prepreke jer pobeda njihov motiv.

Inače, Srbija je prva zemlja u Evropi koja je organizovala državno prvenstvo u tekvondou i to na otvorenom, u SC Tašmajdan u Beogradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com