Društvo

Asfaltiranje Bulevara koji spaja dve opštine, nadležni očekuju rasterećenje saobraćaja

Radovi u prvom delu faze na Bulevaru Pantelejmona koji podrazumeva povezivanje sa Bulevarom Nikole Tesle i Bulevarom heroja sa Košara,  a koji se nalazi na teritoriji gradske opštine Crveni Krst uveliko su u toku. Veza između ova dva Bulevara nosiće ime potpukovnika Gorana Ostojića.

Nadležni kažu da će se spajanjem ove dve opštine rasteretiti saobraćaj u Jagodin Mali i Knjaževačkoj.

“Imali smo dosta problema, i sa restitucijom i sa nerešenom imovinom, ali je sada sve to rešeno. Mašine su ušle da asfaltiraju  prvi deo deonoce, ulazimo brzo u drugi deo radova, a nadam se da će do do početka naredne godine građevinske sezone imati jedan istrasiran Bulevar za sve naše sugrađane koji će koristiti ova deo grada za saobraćaj”, pojašnjava gradonačelnica.

“Danas smo počeli asfaltiranje u dužini od 640 metara zaključno sa prvim kružnim tokom. Trasirana je i druga deonica u dužini od 1100 metara i ostaje nam na kraju najduža deonica, oko 350 metara. Planom, dinamikom i operativom trudićemo se da svaki dan iskoristimo kako bi kapacitet dinamike bio kao danas”, izjavio je Zoran Prokić, v. d. direktora Direkcije za izgradnju grada i dodao da je ovaj projekat jako važan, posebno za ovaj deo Grada.

Milan Nikolić, zamenik načelnika Gradske uprave za imovinu i održivi razvoj navodi da su završeni imovinski odnosi, rešeni u postupku ekspoprijacije u postupku iz 2022. godine.

“Nastavak Bulevara prolazi koje je su vojini Republike Srbije  gde smo u saradnji sa republičkom direkcijom za imovinu rešili imovinske odnose i dobili saglasnost., tako da se i u tom delu nastavlja izvođenje radova. Završna faza od zadnjeg planiranom kružnog toka do izlask na Bulevar Nikole Tesle je trenutno u toku, u postupku je pre svega postupak parcelacije”, završava on.

 

Kuda nas vodi Pantelejski bulevar?

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Nema ni jedan jedini slivnik za kise ni kanalizacija.. kako je moguce da niko ne sme to da pita? Gde ce oticati ta voda?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com