DruštvoKultura

Arheološko nalazište Medijana danas posetilo više od 5.000 ljudi

Više od 5.000 ljudi posetilo je danas Medijanu, što je apsolutni rekord u posećenosti tog arheološkog nalazišta, saopštio je Narodni muzej Niš.

Čekalo se u redu za obilazak i minulih dana, ali danas su ti redovi nepregledni i protezali su se i duž Bulevara Svetog cara Konstantina i po nekoliko stotina metara.

[meta_gallery_carousel]

Za mnoge Nišlije i goste grada ovo je bila prva prilika da obiđu Medijanu. Obilazak je do danas bio besplatan.

Od 10. januara ulaznica za obilazak Medijane naplaćivaće se 500 dinara, dok će studenti, srednjoškolci, penzioneri i grupe koje broje više od 10 osoba plaćati 400 dinara.

 

FANTASTIČNO INTERESOVANJE! Nepregledna kolona Nišlija čeka da obiđe Medijanu (VIDEO)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Све у животу је ствар културе !
    Велики број посетилаца је показало висок ниво некултуре куповине улазница !
    Они који су донели такву одлуку настављају настављају да користе социјалне трикове бриге о културним потребама грађана ! То није начин сензибилисања грађана о подизању опште културе !
    На крају грађани ће платити цену улазница свакако !

  2. Nepristojno je hvalisanje gr. vlasti, jer su kocnica zavrsetka lokaliteta. On je inace lose resenje zastite i prezentacije, bez osnovnih elemenata bezbednosti (hidrant, gromobran, odvodnjavanje itd.)

  3. Razumem porodice koji su došli sa decom ali ne razumem ove matorce kojima je teško da odvoje koji dinar i daju neki doprinos kulturi nego nagrnuli dok je džabe. Koliko vidim po fotografijama i selfijima koji su ovih dana napravljeni na arheološkom nalazištu Medijana pre 6 godina naselje je izgledalo realnije sada izgleda kao moderan (čitaj ružan) muzej

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com