Društvo

Apsolutni pobednici “Zlatne pčelice” Vera, Ivona i Elena

Na ovogodišnjem 23. Festivalu dečije pesme Zlatna pčelica nastupilo je 28 devojčica i dečaka i dva hora. Apsolutni pobednici Festivala su Vera Martinović, Ivona Pantelić i Elena Arsić sa pesmom “Ako”. Sala Doma vojske bila je bila pretesna da primi sve koji su želeli da čuju najmlađe Nišlije kako pevaju.


“Ja sam sa svojim drugaricama spremila pesmu “Ako”, kaže Vera Martinović, a za sve je van srcena otpevala deo pesme:

“Jedna teška reč postoji koju mrzi dete svakao, a čuje se svakoga dana i njeno je ime ako”. Kaže da nije bilo teško, osim spremanja za sam nastup jer je žurila da se pripremi, a da ne zakasni. Nekima su se malo mučili sa pojedinim slovima koje su teško izgovarali, ali im to nije smetalo da otpevaju pesme na najsavršeniji način.
“Najteže je bilo da otpevam slovo “z” ali ne znam zbog čega”, vajka se Dušan ali i pored toga nije se plašio nastupa.

Ni ostali učesnici nisu bili uplašeni. Kako kaže direktorka PU “Pčelica”, deca vole javne nastupe i nema trene.


“Za ovaj Fistival smo pripremili pravi spektakl”, kaže direktorka Svetlana Mitić. “Bila je to prava ekspanzija dečijeg talenta za pesmu, za igru i scenski nastup”.
Svi učesnici festivala dobili su poklone. Na Festivalu je od ulaznica prikupljeno 57.000 dinara, a novac je uplaćen za lečenje Uroša Matoševića.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com