Sport

Dokumentarni film Olivera Paunovića “Legende Čaira” kao vrhunac obeležavanja stogodišnjice (VIDEO)

April u znaku jubileja!

Producent Oliver Paunović i City Grupa završavaju dokumentarni film “Legende Čaira” koji je posvećen generaciji koja je proslavila Radnički a u svetlu obeležavanja stogodišnjice gradskog kluba. Radnički iza sebe ima bogatu istoriju i fudbalske legende koje i danas sećaju na slavne sportske uspehe, tu naravno prednjači generacija koja je igrala polufinale Kupa UEFA protiv Hamburgera davne 1982. godine.

Dokumentarni film okupiće čak 17 sagovornika a među njima je i Legendarni Milovan Obradović, kojeg Nišlije iz milošte zovu Drda. O utiscima sa snimanja i očekivanjima govorio je Drda za TV Nova i emisiju “Probudi se”.

“Fenomenalni su utisci sa snimanja a sećanja još uvek veoma draga kada se setim tih vremena. Ja sam pre 48 godina debitovao na Čairu, ukupno igrao 18 godina”, rekao je Obradović.

Popularni Drda igrao je najznačajniju utakmicu u istoriji kluba, polufinale Kupa UEFA 7. aprila 1982. godine protiv Hamburgera, kada je niški tim pobedio 2:1.

“Narednog petka okupićemo se mi veterani iz tog sastava da obeležimo taj datum i veliku uspeh. Ovo je samo jedan od događaja koji će uslediti ovog aprila, povodom jubileja. Ponosni smo na film koji je u završnici a povodom stogodišnjice našeg kluba, jer je malo sportskih kolektiva koji slave stogodišnjicu. Mi veterani ozbiljno smo shvatili taj posao i pomažemo koliko god možemo”, rekao je Milovan Drda Obradović, legendarni fudbaler FK Radnički

Da se jubilej obeleži na najbolji način potrudio se producent Oliver Paunović i City Grupa koji za maj mesec najavljuju premijeru dokumentarnog filma “Legende Čaira”.

Oliver Paunović, producent

“Svaki grad ima neki svoj brend, mi Nišlije imamo Radnički, on jeste brend grada, ja kao Nišlija i meraklija volim svoj klub. Kako se bavim produkcijom hteo sam na neki način da se odužim klubu koji volim  i ljudima koji nama u gradu puno znače. Oni su proslavili Niš, igrali Kup UEFA, igrali u Evropi…i tada ih je pratila pesma “Kude je taj Niš”, još puno istorijskih detalja prati uspehe Radničkog i ja to sve želim da sačuvam od zaborava i na taj način se odužim legendama našeg Čaira”, rekao je Oliver Paunović, producent.

Kako Paunović kaže, ljudi koji su se našli u ovom dokumentarnom filmu ostaće upamćeni kao gradski heroji, na taj način su još uvek živi i tu su sa nama.

Dokumentarni film “Legende Čaira”, reditelja Vladimira Ristića biće emitovan avgusta meseca na Festivalu sportskog filma na ZLatiboru a biće prikazan i na festivalima City Fest u Nišu i MIlanu, gde se održava festival svetskog sportskog filma. Premijera je zakazana za maj mesec i naravno Niš.

“Ovaj film govori o timu koji je bio za primer, tim koji treba da bude uzor mladim generacijama, kako treba da shvataju život i sport, jer svaki ekipni uspeh je ustvari uspeh timskog rada”, završio je Paunović.

Producent Oliver Paunović snima film o generaciji koja je proslavila FK Radnički. Poziva privrednike Niša da pomognu u realizaciji ovog jedinstvenog projekta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com