Društvo

Apelacioni sud u Nišu dobio novog predsednika. Sudija Danijela Nikolić ubuduće će obavljati tu funkciju

Sudija Danijela Nikolić, novi je predsednik Apelacionog suda u Nišu. U današnjem susretu sa medijima ona je istakla svoja očekivanja da će sud funkcionisati kao i do sada, sa odličnim rezultatima. Ona je kazala da je sud otvoren za medije i da mogu da očekuju transparetntnost u radu u cilju što boljeg informisanja građanja.

 

“Nadam se da će ti rezultati biti i bolji. Takođe se nadam da će i saradnja sa medijima biti dobra, upravo smo se zbog toga danas i sastali, da se upoznamo, vidimo i dogovorimo buduću saradnju”, istakla je Nikolić.

Danijela Nikolić, predsednica Apelacionog suda u Nišu

Apelacioni sud obuhvata sedam Viših sudova, u Zaječaru, Negotinu, Pirotu, Nišu, Vranje, Leskovac i Prokuplje. Radi se o drugostepenom sudu koji odlučuje po žalbama na prvostepene odluke Osnovnih i Viših sudova u građanskoj i krivičnoj materiji.

“Ovo je jedan od četiri suda u zemlji koji je značajan za usaglašavanje sudske prakse. Mi se trudimo da poboljšamo rad suda i da odavde izlaze dobre i kvalitetne odluke”, kazala je Nikolić.

Apelacioni sud u Nišu; Foto: V.M.

Predstavnici medija i  Apelacionog suda u Nišu su se usaglasili da je neophodno da imaju dobru saradnju, a sa tim ciljem predstavnici suda imaju česte obuke i edukacije kako bi što bolje obavljali taj posao i bili pristupačniji javnosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com