Hronika

Apelacioni sud odlučuje o žalbi za doživotnu robiju za trostruko ubistvo u Moravcu

Ona nije želela da iznese detalje žalbe kojom je osporila prvostepenu presudu već je samo kazala da je zahtevala da se usvoje predlozi koje je Viši sud, prilikom osude Džonića na doživotnu robiju juna ove godine, odbio.

Pešić je tokom suđenja tražila antropološko veštačenje video snimaka kojim bi se utvrdilo da li je osoba koja vozi skuter, što je bio jedan od dokaza optužbe, zaista Džonić te da se izvrši veštačenje njegovog zdravstvenog stanja kako bi se ustanovilo da li je bio sposoban da ubije brata od tetke Gorana, njegovu suprugu Gordanu i dvadesetpetogodišnju ćerku Lidiju.

Odlučujući po žalbi Apelacioni sud ima mogućnost da žalbu odbaci i potvrdi prvostepenu presudu, ukine je i predmet vrati na ponovno odlučivanje Višem sudu ili da prvostepenu presudu preinači i Džoniću izrekne blažu kaznu.

Džoniću je izrečena doživotna robija zbog ubistva Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i ćerke Linije.

U nameri da dođe do novca koji mu je bio potreban da vrati pozajmicu uzetu radi kupovine i renoviranja kuće u Moravcu, penziosani vatrogasac je Đokiće ubio hicima iz pištolja a potom je njihova tela polio benzinom i zapalio.

Džonić je tokom čitavog postupka tvrdio da je nevin i u zločin umešao i druge osobe zbog čega su uhapšeni i njegovi sinovi Milan i Stefan te dvojica braće iz Moravca.

Istraga je pokazala da niko od njih nema veze sa monstrouznim ubistvom te su sva četvorica puštena na slobodu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com