Servisne

APEL: Racionalno trošite vodu

Usled povećane temperature ovih dana, umnogome je povećana i potrošnja vode. U takvim uslovima JKP „Nissus“ Niš, apeluje na racionalnu potrošnju vode.

Ove nedelje beležimo stalno povećanje potrošnje, tako da je prethodnog dana u određenim delovima dana zabeleženo 1350 litara u sekundi, dok je prosečno merena potrošnja u granicama 1050 do 1100 litara u sekundi.

“Molimo naše sugrađane da budu solidarni i koriste vodu za osnovne potrebe a nikako za zalivanje bašti, zelenih i betonskih površina, pranje automobila i drugo nekontrolisano trošenje”, poručuju iz vodovoda.

Apel posebno naglašavamo u terminu od 18 do 22 časa, kada nastaju velika istakanja. U situaciji ovako neracionalne potrošnje vode dolazi do smanjenog pritiska i kratkotrajnih prekida u snabdevanju na rubnim delovima grada.

Sva izvorišta su stabilna, vode ima dovoljno ali sistem nije projektovan da u trenutku ekstremne potrošnje zadovolji potrebe kod svih korisnika, posebno onih u višim delovima grada.
Još jednom apel našim sugrađanima da racionalno koriste vodu kako bi JKP “Naissus” Niš svim korisnicima garantovalo uredno vodosnabdevanje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com