Hronika

Apel MUP-a na vozače traktora da poštuju propise i time sačuvaju svoj i tuđe živote

Ministarstvo unutrašnjih poslova, s obzirom na to da se najveći broj saobraćajnih nezgoda u kojima su stradali vozači traktora događa u vreme kada su u toku poljoprivredni radovi, apeluje na vozače traktora i drugih radnih mašina da se dosledno pridržavaju svih saobraćajnih propisa i time sačuvaju svoj život.

Uprava saobraćajne policije ističe da je od početka godine u saobraćajnim nezgodama u Republici Srbiji poginulo pet vozača traktora i jedan putnik u traktorskoj prikolici, a na šumskim putevima i njivama poginulo je devet osoba.

“Pozivamo vozače ovih vozila da poštuju mere bezbednosti, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kao i da sa obradivih površina i zemljanih puteva na kolovoz ne iznose blato i uključuju se kada se uvere da je to bezbedno.

Takođe apelujemo da redovno obavljaju tehničke preglede, da im svetlosno-signalni uređaji budu ispravni, kao i uređaji za spajanje vučnog i priključnog vozila i da koriste žuto rotaciono svetlo u uslovima smanjene vidljivosti i noću.

Ističemo da je traktorom zabranjeno vući više od dva priključna vozila, tako da u priključnom vozilu koje vuče traktor može biti najviše pet osoba, a u tovarnom prostoru motokultivatora tri”, navode u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje i na ostale učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni i da posebnu pažnju obrate na vozače traktora i drugih radnih mašina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Niti se traktori registruju niti su ispravni.Treba policija da pojača kontrolu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com