Virus KoronaZdravlje

APEL LEKARA KC NIŠ: Molim građane da shvate trenutak u kome se nalaze

Dr Nikola Milenković, šef trijažnog epidemiološkog tima Kliničkog centra Niš apelovao je na Nišlije da shvate trenutak u kome se svi nalazimo.

 

„Građani moraju da shvate trenutak u kom se nalazimo i da lična odgovornost predstavlja ključ. Moraju da štite sebe, moraju da nose zaštitne maske. Molim ih da se vrate na period od pre dva meseca, kada smo bili u svojim domovima i sa svojim porodicama, da smanje veća okupljanja”.

 

On je rekao da će biti vremena i za proslave rođendana i za svadbe, izlaske. Situacija u svetu je takva da se mi suočavamo sa pandemijom. To moramo svi da shvatimo, upozorio je.

“To nije našto iz čega neko može da se izuzme, svi smo ušli u ovaj rat i svi moramo zajedno da se borimo. Lična odgovornost je na svakome od nas. Molim vas štitite i sebe i druge, ako morate da izlazite, izlazite u manjim grupama, porodična manja okupljanja u prirodi i na otvorenom“, rekao je Milenković.

Da podsetimo, jučerašnji dan je bio najteži u Srbiji. Preminulo je 13 osoba. U Nišu je bitku sa koronom izgubilo četiri pacijenta. U Kliničkom centru Niš prema poslednjim podacima na lečenju je više od 200 zaraženih kovidom. Kao najveći problem istakli su to što u KC Niš dolaze pacijenti koji zahtevaju intenzivnu negu i kiseoničku portporu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Šef trijažnog tima koji je do prošle godine sakupljao ljude za mitinge SNS u Nišu, valjda su ga napokon primili za stalno. Zar očekujete od takvih profila ljudi da predlože krizom štabu grada Niša da se zabrani odigravanje finale kupa ili predizbornih mitinga po jugu Srbije kojima je i sam prisustvovao. Nikola mnogo ti je bolje kada ne daješ izjave, budi kao u početku kada si služio za nošenje paketa – donacije velikog Željka Mitrovica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com