Virus KoronaZdravlje

Apel građanima da se pridržavaju mera tokom praznika

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srbije Mirsad Đerlek izjavio je danas da su podaci koji ukazuju na pad broja novozaraženih koronavirusom ohrabrujući i obavezujući, uz ocenu da je i dalje neophodna masovna imunizacija, ali i poštovanje epidemioloških mera.

Đerlek je u izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS) naveo da trenutno imamo manji broj bolničkih prijema nego otpusta, i kao primer naveo jučerašnji dan kada je bilo približno 2.530 kovid pregleda u ambulantama, a pre dvadesetak dana taj broj je iznosio između 4.000 i 5.000.

Međutim, kako je naglasio, hospitalizovano je 5.000 pacijenata, dok se 161 pacijent nalazi na respiratoru, što su, ipak, visoki brojevi.

On je ukazao na to da se o nekoj relaksiranijoj situaciji može govoriti kada dođemo do toga da na dnevnom nivou imamo ispod 100 zaraženih, a za to je potrebno još dosta borbe i vremena.

Uprkos padu broja obolelih nije vreme za opuštanje, ponovio je državni sekretar i apelovao na građane da se i tokom predstojećih praznika pridržavaju mera.

Prema njegovim rečima, tokom praznika biće pooštrene kontrole i veliki broj inspektora koji će kontrolisati ugostiteljske objekte, bašte, izletišta, javni prevoz.

Moramo da štitimo zdravlje građana, a jedini način jeste da inspektori kontrolišu poštovanje epidemioloških mera i svega onog što je na snazi u ovom trenutku, objasnio je Đerlek.

On je, govoreći o imunizaciji, potvrdio da je najveći broj vakcinisanih u Beogradu, Nišu i Užicu, a najmanji u Tutinu, Novom Pazaru i Lajkovcu, uz napomenu da je najmanje vakcinisanih među mladima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com