Kultura

Antikvarijat – knjiga je najlepši dar

Antikvarijat knjiga koji je održan u prostorijama Niškog kulturnog centra, izazvao je veliko interesovanje pre svega mladih. Učenici gimnazije „Bora Stanković“, su na pravi način osvežili ovu tradicionalnu manifestaciju.

“Ovde sam prvi put i tražim nešto vezano za tinejdžere, mnogo mi se dopala akcija, a najviše me interesuje literatura iz psihologije, pa se nadam da ću nešto za sebe i pronaći ovde”,  kaže mlada Marija Cvetković.

Dopadaju mi se književni časopisi, a najviše sam se obradovala što sam pronašla neko staro izdanje Gradine, koju sam čitala još dok sam bila mlada, u Prokuplju”, kaže jedna penzionerka.

U Niškom kulturnom centru kažu da se ovde za nekoliko sati razmeni na stotine knjiga, pre svega onih koje su retke, koje se ne mogu pronaći u prodaji, jer su dugo bile deo nečije kućne biblioteke.

Ideja je da jedni druge darujemo knjigom, kaže urednik Književnog programa u NKC-u, Milena Mišić Filipović.

Antikvarijat knjiga u Niškom kulturnom centru održava se već godinama, i ovde posetioci donose knjige koje im više nisu potrebne, a mogu da uzmu svaku knjigu koja im se dopadne.

U planu je da se Antikvarijat održava i češće, bar tri do četiri puta godišnje, najavljuju u NKC-u.   

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com