Sport

Andrija Stanković, niški karatista koji stalno ostvaruje svoje snove

Na seniorskom prvenstvu Srbije održanom 28. marta u Čačku u organizaciji Karate Federacije Srbije pojedinačno i ekipno prvo mesto pripalo je takmičarima iz niškog KK “Elid”. Zlatne medalje iz pojedinačne i ekipne seniorske konkurencije doputovale su u Niš.

Za Andriju Stankovića, višegodišnjeg seniorskog prvaka Srbije, ovo takmičenje i medalja sa kojom se vratio u Niš je ostvarenje njegovog dečačkog sna.

“Prvenstvo Srbije za senior je najznacajnije i najbitnije takmičenje u svakoj godini. Dugo sam čekao ovaj rezultat i ako sam ga ostvarivao u ostalim karate federacijama, bio sam 6 puta seniorski prvak Srbije, evo po prvi put sam to ostvario i u ovoj karate federaciji-Karate Federaciji Srbije. Ostvario mi se deciji san. Nesto posebno za mene”, kratko je kazao Andrija Stanković nakon osvojene medalje.

Andrija je na ovom takmičenju samo potvrdio formu koju uspešno održava i pored otežanih uslova za treninge. Pre samo dvadewsetak dana nakon Prvenstva regiona za poletarce pionire i nade u Čačku je održano Prvenstvo regiona za Seniore. Seniorski kata timu u sastavu Stanković Andrija, Rajković Lazar, Ristić Dimitrije osvojili su prvo mesto. U pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji Stanković Andrija prvo mesto, Ristić Dimitrije treće mesto, Rajković Lazar četvrto mesto.

Foto: privatna arhiva

Andrija je prošle, 2020. godine u ovo vreme kao član srske reprezentacije učestvovao na 22. po redu Balkanskom Prvenstvu za Seniore. Osvojio je srebrnu medalju u katama. Andrija se izuzetno posnosi medaljama sa ovog takmičennja.

“Imam 2 medalje sa prošlih Balkanskin prvenstava (2017. i 2018.godine). To su ujedno i najznačajniji uspesi u mojoj karijeri na takmičenjima za reprezentaciju Srbije”, kaže Andrija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com