Društvo

Andrej Mančenkov – novi direktor RSHC-a

Andrej Mančenkov, dosadašnji zamenik načelnika Nacionalnog centra za upravljanje u kriznim situacijama Ministarstva za vanredne situacije Ruske Federacije, novi je kodirektor Rusko-srpskog humanitarnog centra.

Novi kodirektor RSHC-a predstavljen je danas na prijemu kod zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura u Gradskoj kući, a tom sastanku prisustvovao je načelnik Departmana za međunarodnu saradnju ruskog Ministarstva za vanredne situacije Vladimir Salavjov.

Mančenkov je istakao da postoji “čvrsta uverenost” ruske strane u dalji uspešan rad RSHC-a i u uvođenje novih elemenata u radu centra.

“Na mom predstavljanju u Ministarstvu unutrašnjih poslova u Beogradu i ambasadi Ruske Federacije videlo se pozitivno raspoloženje. Bilo je mnogo komplimenata za sve što je centar uradio do sada”, izjavio je Mančenkov.

Salavjov je ovom prilikom kazao da se Rusko-srspki humanitarni centar razlikuje od mnogih ministarstava i ustanova upravo po tome što se bavi spasavanjem i bezbednošću ljudi bez obzira na političke poglede i boju kože.

“Smatramo da centar ima veliku perspektivu u budućnosti jer je njegov osnovni cilj da spasava i štiti ljude, ne samo na području grada Niša već svuda gde je to potrebno”, izjavio je Salavjov.

Prema njegovim rečima odluku o promeni rukovodstva RSHC-a doneo je Upravni odbor centra.

“Što se diplomatskog statusa centra tiče mi smo učinili sve ono što je bilo potrebno, sada je to pitanje za srpsku stranu”, kazao je Salavjov.

On je dodao da ima simbolike u predstavljanju novog kodirektora centra 7. novembra, jer su na današnji dan pre 75 godina američke snage u Nišu bombardovale kolonu sovjetskih vojnika koji su tu došli kako bi grad oslobodili od nemačkih okupatora. Salavjov je rekao da je to tragičan događaj jer je prilikom bombardovanja stradalo i bilo ranjeno na desetine sovjetskih vojnika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com