DruštvoKultura

Anastasov: Sajam turizma se vraća u Halu Čair, preko 10.000 turista u našem Gradu za praznike

Prema poslednjim informacijama u predprazničnim danima preko 10.000 turista boravi u Nišu, a najviše organizovanih grupa dolazi nam iz “komšiluka”, Severne Makedonije, Bugarske i Grčke, pa čak i Hong Konga.

“Otkrili su nas nedavno i turisti iz Hong Konga koji vole adrenalinske sportove, vole i rafting, vole i ulazak u Cernajsku pećinu i strelište u Malči, kao i mnoge druge ekstremne sportove“, kazala je gradonačelnica Sotirovski.

Gradska većnica resnorno zadužena za kulturu i turizam, Adriana Anastasov na jučerašnjoj sednici Skupštine grada, sumirala je godinu za nama i najavila nove sadržaje koji će i ubuduće privlačiti turiste u naš Grad.

Foto: J.J.

“Krunisali smo naš rad ove godine iz oblasti kulture otvaranjem arheološkog nalazišta „Medijana“ za posetioce, posle 10 godina. Završili smo radove koji se tiču projekta koji su u nadležnosti Ministarstva kulture za ovu godinu. Ispunili smo uslove Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture, i otvorili smo prostor za posetioce koji je bezbedan i pregledan. Sada nastavljano dalje sa radovima na „Medijani“, uz primanje posetilaca“, objašnjava ona.

Anastasov je, pored tradicionalnih manifestacija koje organizuje Grad, za sledeću godinu najavila
posebnu manifestaciju koja će biti organizovana povodom obeležavanja tri veka Niške tvrđave.

“Biće novog kulturnog sadržaja koji će biti prezentovani na „Medijani“. Savet za kulturno stvaralaštvo grada je predložio da „Teatar na raskršću“ postane gradska manifestacija”, ističe većnica za kulturu.

Prema njenim rečima, u planu je i osnivanje preduzeća ili ustanove koje će se baviti samo
razvojem i zaštitom Niške Tvrđave u daljem periodu, na uzoru na Kalemegdan i Golubačku tvrđavu. Od posebne važnosti, ističe to što se Sajam turizma se vraća u Halu Čair.

Ova godina bila je rekordna i što se tiče broja turističnih poseta, ali i ostvarenih noćenja.

„U ovom periodu Novogodišnjih dana, imamo informaciju da preko 10 hiljada turista boravi u Nišu, što je jako pozitivno. Uz otvaranje arheološkog lokaliteta „Medijana“, od sledeće godine očekujemo još veći broj turista koji će boraviti u našem gradu. Potrebno je još smeštajnih kapaciteta, u jednom trenutku ćemo dostići potpunu popunjenost. Trebaće nam još, jer će se povećavati broj turista. Nadam se da će i hoteli u Niškoj Banju u dogledno vreme proraditi“, završava većnica zadužena za kulturu i turizam.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Namestenicu karakterise nizak nivo znanja i obrazovanja. Pogubno je sto oko sebe grupise losije od sebe, pa zajedno prave ogromnu stetu Gradu.

  2. Шта планирате са рупом иза Управне зграде музеја, која је највећа депонија у центру Града већ 30 година ? Шта је са “Београдском капијом”, где је створена огромна штета, а ево 1 годину се користи као јавни WC ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com