Društvo

Anastasov: Kraj radova na Arheološkom nalazištu Medijana na proleće

Adriana Anastasov, gradska većnica resorno zadužena za kulturu izjavila je danas da su radovi na arheološkom nalazištu Medijana pri samom kraju i da se završetak radova očekuje na proleće.

Za mnoge posetioce Niša je nelogično da jedan takav istorijski spomenik ne radi više od jedne decenije, a čak i dok je radila posetioci nisu mogli da vide mozaike jer su bili prekriveni.

Prema njenim rečima, Medijana je dobila izmenu građevinske dozvole za izradnju šetališnih staza i završetak krovne konstrukcije, završetak koji je pre više godina započet.

“Zaista smo u finalnom delu. Kao arheološki park i spomenik kulture od izuzetnog značenja, procedura je jako velika i Ministarstva kuluture i Grada, zato je prošlo puno vremena. Mi smo najavljivali otvaranje za prošlu godinu, ali će to definitivno biti ove godine. U budžetu Narodog Muzeja se nalaze predviđena sredstva za zapošljavanje novih radnika na Medijani.  Završetak radova se očekuje na proleće, ali zaista ne mogu da preciziram datum”, pojašnjava Anastasov.

Anastasov kaže da od otvaranje Medijane, ovaj lokalitet nikada više neće biti zatvoren i da sve što se bude realizovalo u nastavku u vidu projekata, radiće se pod budnim okom javnosti i građana.

Arheološko nalazište Medijana je proteklih godina natkriveno velikom drvenom kupolom, uz obašnjenje da je to neophodno da bi turistima bila predstavljena vila sa peristilom, terme i preko 1.000 kvadrata mozaika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com