Virus KoronaZdravlje

ANA BRNABIĆ: Povećanje broja zaraženih posledica protesta

Prema poslednjim podacima, koronavirus je u Srbiji registrovan kod još 383 osobe. Od posledica zaraze preminulo još 13 ljudi. Na respiratorima 177 osoba. Broj tesiranih je 9.183.

 

Prema rečima premijerke Ane Brnabić do povećanog broja zaraženih u Srbiji je došlo zbog protesta.

“Van svake sumnje da je došlo do rasta broja nozozaraženih usled protesta i to nam dolazi za naplatu. Za mene je ovo očekivano i lakše je kada se nosite sa tim brojevima. Situacija je teška, ali gajim blagi optimizam. Očekujem da će nove mera u narednim danima uroditi plodom. “, rekla je ona.

Imunolog Srđa Janković kaže da u ovom trenutku postoji velika bojazan da stvari mogu da se pogoršaju.

Preuranjeno je govoriti o nabavci vakcina, jer o proizvodnji i nabavci vakcina ne možemo još uvek da govorimo. Postoji veliki broj onih koji se bave israživanjem u oblasti vakcina, a naša zemlja razgovara sa velikim kompanijama iz Kine, Velike Britanije, Rusije.

Situacija se smiruje u Šapcu i Novom Pazaru i to daje razlog za određeni optimizam, istaknuto je na konferenciji.

Podsetimo, od sutra će u celoj Srbiji biti na snazi nove restriktivne mere u cilju suzbijanja širenja korone virusa. Na teritoriji cele države biće obavezno nošenje maske u zatvorenom prostoru, a u nekim situacijama i na otvorenom. Takođe, biće zabranjeno okupljanje više od deset ljudi na otvorenom i na zatvorenom, te organizovanje raznih kulturnih, sportskih ili političkih manifestacija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. “Ne nosim masku jer nisam blizu nikoga. Nosim je na vladi, znači mislim da dajem dobar primer građanima” – rece najpoznatiji digitalni otac muskog deta … Izgleda da se radi od nekom novom naprednom virusu ako je period inkubacije 6 dana umesto 14 dana…

    1. Bas tako. Ja koliko vidim oni idredjuju period inkubacije kako njima odgovara. Kazu, bice jos dan, dva povecanja zbog protesta, a onda ce uslediti pad zbog novih mera. Kao da je “baba Vanga” . Stimaju, izjavljuju kako njima odgovara. Pa u te price i najveci naivko ne bi poverovao. Mozda samo onaj “bez grama mozga”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com