Obrazovanje

ANA BRNABIĆ: Nema potrebe za pomeranjem početka školske godine

Sve spremno za početak nove školske godine

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da nema potrebe da se početak školske godine pomera za dve nedelje, kako je zatražila Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Brnabić je  prenela novinarima da su Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 i Vlada Srbije blagovremeno dali preporuke školama za odvijanje nastave i da su svi imali dovoljno vremena da se pripreme.

Ona je ocenila da bi bilo besmisleno da su preporuke dali ranije jer niko nije mogao da predvidi epidemiološku situaciju, koja se i sada prati.

“Od epidemiološke situacije zavisi kako će se situacija dalje odvijati – ukoliko bude bolja dozvolićemo veća odeljenja, a ako bude lošija sprovodiće se onlajn nastava”, isakla je Brnabić.

Premijerka je napomenula da je Institut za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” napravio poseban tim koji će pratiti samo epidemiološku situaciju u obrazovnim ustanovama.

Ona je, odgovarajući na pitanje da li Vlada razmišlja o tome da obezbedi školama i zaštitne maske, istakla da će Vlada biti tu da pruži svu podršku kako bi svi bili bezbedni, podsetivši na to da su obezbeđeni računari za svu decu koja ih nisu imala kada su škole zatvorene zbog epidemije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com