„Amerikanac“ vam predstavlja SPECIJALITETE KUĆE – Sarmice i teleće repove

Svaki od niških restorana poznat je po nekom svom specijalitetu. Negde su to čorbe, negde kuvana jela, roštilji, a neretko i pića. Međutim kada pitate šta je specijalitet kod „Joce Amerikanca“ nije lako odgovoriti na to pitanje, jer kroz decenije postojanja specijaliteti su nešto što se ustalilo i što se očekuje od ovog restorana.
Zato je najbolje pitati prave gurmane šta je ono što iskače iz širokog i ukusnog jelovnika ovog restorana. U odgovorima se uvek nađu: SARMICE I REPOVI.
I zaista, sarmice u vinovom listu i teleći repovi, jesu pravi specijaliteti, a da bi ispali baš kako treba, potrebna je umešnost iskusnih kuvara.
To su stari specijaliteti s juga Srbije, čiji se recepti prenose s kolena na koleno, gde svako dodaje neki svoj lični pečat u pripremi i ukusu i koje upravo „Amerikanac“ čuva od zaborava i priprema izvrsno.
Pažljivo probrani listovi vinove loze garant su specifičnog ukusa, još kada se doda domaće kiselo mleko, uživanje u svakom zalogaju je neizostavno.

Teleći repovi retko gde mogu da se probaju. Kod „Joce Amerikanca“ na meniju ih ima uvek. Meso u sosu koje se prosto topi u ustima, nadaleko je čuveno kao jedan od najvećih specijaliteta.
A nije lako pripremiti repove. Kažu kuvari, u „Amerikancu“ repove spremaju po 12 sati. Zahteva mnogo truda, umeća i prvenstveno ljubavi prema pripremi ovakvih jela.
A kada okusite prvi zalogaj, znaćete zašto vredi svaki minut ove duge pripreme.

Međutim, još jedna činjenica je sigurna – Šta god da se nađe na stolu, nećete pogrešiti, jer kod „Joce Amerikanca“, od hrane stvaraju čaroliju.
JOCA AMERIKANAC |
Kovanlučka 10 |
063 19 22 701 |
PRIJATNO!
]
Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.