Promo

„Amerikanac“ vam predstavlja SPECIJALITETE KUĆE – Sarmice i teleće repove

Svaki od niških restorana poznat je po nekom svom specijalitetu. Negde su to čorbe, negde kuvana jela, roštilji, a neretko i pića. Međutim kada pitate šta je specijalitet kod „Joce Amerikanca“ nije lako odgovoriti na to pitanje, jer kroz decenije postojanja specijaliteti su nešto što se ustalilo i što se očekuje od ovog restorana.

Zato je najbolje pitati prave gurmane šta je ono što iskače iz širokog i ukusnog jelovnika ovog restorana. U odgovorima se uvek nađu: SARMICE I REPOVI.

I zaista, sarmice u vinovom listu i teleći repovi, jesu pravi specijaliteti, a da bi ispali baš kako treba, potrebna je umešnost iskusnih kuvara.

To su stari specijaliteti s juga Srbije, čiji se recepti prenose s kolena na koleno, gde svako dodaje neki svoj lični pečat u pripremi i ukusu i koje upravo „Amerikanac“ čuva od zaborava i priprema izvrsno.

Pažljivo probrani listovi vinove loze garant su specifičnog ukusa, još kada se doda domaće kiselo mleko, uživanje u svakom zalogaju je neizostavno.

Restoran „Joca Amerikanac“

Teleći repovi retko gde mogu da se probaju. Kod „Joce Amerikanca“ na meniju ih ima uvek. Meso u sosu koje se prosto topi u ustima, nadaleko je čuveno kao jedan od najvećih specijaliteta.

A nije lako pripremiti repove. Kažu kuvari, u „Amerikancu“ repove spremaju po 12 sati. Zahteva mnogo truda, umeća i prvenstveno ljubavi prema pripremi ovakvih jela.

A kada okusite prvi zalogaj, znaćete zašto vredi svaki minut ove duge pripreme.

Restoran „Joca Amerikanac“

Međutim, još jedna činjenica je sigurna – Šta god da se nađe na stolu, nećete pogrešiti, jer kod „Joce Amerikanca“, od hrane stvaraju čaroliju.

JOCA AMERIKANAC
Kovanlučka 10

063 19 22 701
063 89 37 873
069 44 525 26

Facebook
Instagram

 

PRIJATNO!

 

 

 

]

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close