Društvo

AMERIČKI ČASOPIS “FORBS” PREPORUČUJE TURISTIMA: Obavezno posetite Niš – carski grad

Američki biznis magazin “Forbs” uvrstio je Srbiju na listu pet evropskih desetinacija koju treba posetiti odmah posle pandemije. Na listi gradova i mesta koja Forbs preporučuje nalazi se i Niš, “rodno mesto rimskog cara Konstantina Velikog”, nazivajući ga važnim istorijskim gradom.

Prema rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, Niš će već od proleća biti spreman da primi turiste. Ona je pozvala sve da po završetku epidemije korena virusa posete carski grad na jugu Srbije.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

“Tokom posete Nišu osetiće našu toplinu, naš merak, probaće burek i roštilj. Arheološko nalazište Medijana posle 10 godina otvoriće svoja vrata za posetioce i pružiti priliku da se vide mozaici i prostor gde je rođen car Konstantin. To će ujedno biti i ulaznica za pravu turističku mapu sveta”, kazala je Sotirovski.

Spomenici u Nišu biće obeleženi i lako će moći da se stigne do njih.

“Niš je grad u kome nikada nije dosadno, odiše lepotom prirode a Niška banja i Sićevačka klisura su mesta koja svakako treba posetiti. Odavde će u svakom slučaju poneti lepe uspomene”, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Ona je naglasila da neće biti teško da se stigne do Niša zahvaljujući niškom Aerodromu i novim auto putevima koji su Niš približili Evropi i ostatku sveta.

Na listi gradova i mesta koje treba obavezno posetiti u Srbiji pored Niša Forbs preporučuje i Novi Sad i Beograd. Poznati magazin preporučuje Ribarsku banjo i Vrnjačku Banju.

“Banje sa prirodnim toplim izvorima, svetske klase hiljadama godina privlače posetioce širom Evrope, a Vrnjačka Banja i Ribarska Banja ističu se kao dva posebno istaknuta mesta za opuštajući odmor. Pored umirujućih izvora, Srbija obiluje i istorijskim gradovima, počev od Niša, rodnog mesta rimskog cara Konstantina Velikog, do Novog Sada, severnog grada koji je zbog svog istorijskog značaja dobio nadimak Atina Srbije. Naravno, nijedno putovanje u Srbiju nije potpuno bez posete Beogradu, glavnom gradu nacije. Beograd, jedan od najstarijih gradova u Evropi, prepun je istorijskih ruševina, kao i živopisne scene pića i obroka”, navodi se u tekstu Forbsa.

Forbs je američki biznis magazine sa sedištem u Džerzi Sitiju. Objavljuje originalne članke o finansijskim, industrijskim, investicionim i marketinškim temama. Izveštava i o povezanim temama kao što su tehnologija, komunikacije, nauka i pravo. Glavni konkurenti Forbsa u nacionalnoj kategoriji poslovnih časopisa su Fortjun i Blumberg biznisvik.

Magazin je veoma poznat po svojim listama i rangiranjima, uključujući liste najbogatijih Amerikanaca i rangiranje vodećih svetskih kompanija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Trenutno najzagadjeniji grad na svetu. Pogledajt rezultate merenja kakav kiseonik udisu nasi gradjani. Treba da vas je sramota.

  2. Samo bih zamolila gradske vlasti i komunalnu policiju da ne dozvole da se u Nišu turisti sapliću đubretom i ne zgražavaju otpadom koji je svakodnevno dostupan i meštanima na ulicama a koji su ujedno sami krivi za sve to zbog odsustva osnovne kulture u ponašanju. Takve je potrebno konačno sankcionisati. Naročito one koji u vreme pandemije pljuju na ulici i mnogo što šta još rade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com