Društvo

Američki ambasador u poseti Nišu

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil posetio je danas stacionar Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u Gornjoj Toponici koji je potpuno obnovljen putem Programa humanitarne pomoći EUCOM-a. Ukupno 400.000 američkih dolara je uloženo u renoviranje ove bolnice.

Nakon ove posete, Njegova ekselencija posetila je Gradsku kuću, a planirana je i poseta Klinici za kardiohirurgiju.

“Veliko je zadovoljstvo i čast da možemo da se zahvalimo Ambasadi Amerike u Beogradu, našim američkim prijateljima koji su raznim projketima pomogli da naš Grad izgleda bolje, lepše i kvalitetnije, kao i da pomogu Institucijama koji je pomoć bila značajna. Nadamo se da ćete nam uskoro ponovo doći – obratlia se zamenica Njegovoj ekselenciji. Svojom donacijom učinili ste kvalitetniji život onima kojima su na odeljenju bolesti zavisnosti”, kazala je Dušica Davidović, zamenica gradonačelnice.

Njegova ekselencija, gospodin Kristofer Hil kazao je da je Niš veoma značajan za savremenu Srbiju, kao i budućnost Srbije. Grad koji ima izvanrednu i bogatu istoriju, predstavlja dobro polazište za dalji razvoj i napredovanje, kaže.

“Takođe bih da istaknem i našu predanost da se ova saradnja nastavi i ubuduće. Svakako budućnost neće biti ista kao prošlost. Ne bih rekao da će se ovde roditi još neki rimski car, ali svakako Srbiju očekuje budućnost u Evropskoj uniji, to je njen cilj, i verujem da će ona tamo i stići. Ovo svakako neće biti poslednja poseta ovom gradu, a učinićemo sve što možemo da sarađujemo i da saradnju dalje gradimo”, završava on.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com