Kultura

Ambijentalna predstava “O2 Kiseonik” povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Ambijentalna predstava ,,O2 (Kiseonik)“, glumice Dragane Jovanović biće izvedena u četvrtak 25. novembra u podne u parku ,,Čair“. Pored Dragane, u predstavi igra i Tatjana Nikolić, a koncept i režiju ove predstave potpisuje Dragana Jovanović, glumica Narodnog pozorišta u Nišu.

Predstava će biti izvedena u okviru kampanje ,,16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” koja počinje 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i koju zajedničkim snagama izvode Centar za devojke i Savez niških glumaca.

Realizaciju predstave pomogao je Sekretarijat za kulturu i informisanje, Niš. Organizatori navode da je ideja za predstavu „O2 (Kiseonik)“ nastala kao odgovor na aktuelnu epidemiološku situaciju pandemije korona virusa, zagađenosti vazduha i položaja žene u ovim okolnostima.

“Naziv „O2 (Kiseonik)“ predstavlja nasušnu potrebu za kisenikom, za opstankom i slobodom. Predstava se sastoji iz šest slika, u kojima se govori o ženi, njenom društvenom položaju, njenim potrebama, nasilju nad ženama, zdravlju, potrebom za slobodom i brigom za očuvanje planete”.

Za mesto izvođenja izabran je ,,Čair“ jer će u toku predstave biti posađena i dva drveta kao jasan i trajan znak brige o planeti nasuprot sveprisutnoj devastaciji.

Ambijentalnim izvođenjem predstave je želja da se sa publikom dođe u susret kako bi i slučajni prolaznik postao gledalac.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com