Društvo

Ambasador Izraela u Srbiji posetio Niš, poboljšanje odnosa između Srbije i Izraela

Predsenik Skupštine Grada dr Boban Džunić sastao se danas sa ambasadorom Izraela u Srbiji, Njegovom ekselencijom, Jahelom Vilanom. Na sastanku je bilo reči o odnosu dva naroda i obnavljanju saradnje između Niša i izraeskog grada Berševa.

Prijemu je prisustvovao i direktor Kardiohirurške klinike UKC Niš, dr Dragan Milić.

Foto: Predsednik Skupštine, dr Boban Džunić

“Dobro znamo da je država Izrael veliki prijatelj Republike Srbije i da naša dva predsednika imaju izuzetno dobru i usku saradnju. Posebno sam počastvovan zbog toga šta sam domaćin Njegovoj ekselenciji Vilanu. Razgovarali smo o mnogim temama, a jedna od njih je bila prijateljstvo, ne samo naše dve države, već i naša dva grada, Grada Niša i Berševe u Izraelu. Sa njima imamo potpisanu Povelju prijateljstva, još iz 1990. godine. Pospešio sam da ta odluka zaživi, i da naši odbornici i odbornici  Berševe, imaju uzajamne posete, kako bismo razmenili iskustva u radu“, kazao je dr Boban Džunić, predsednik Skupštine Grada Niša.

Dr Džunić je podsetio da je ambasador dao veliki doprinos našem Gradu, tačnije Kliničkom centru u vidu velikog broja respiratora onda kada je to bilo najpotrebnije.

“Njihovom zaslugom je otvorena i Banka krvi na odeljenju za kardiohirurgiju”, podseća dr Džunić.

Ambasador Jahen Vilan istakao je posebno zadovoljstvo što je ponovo u poseti Nišu, kao i da je ponosan na rezultate kluba Srpsko-izraelskog prijateljstva.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam danas ponovo u Nišu na poziv predsednika Skupštine Grada Niša i naših prijatelja iz kluba Srpsko-izraelskog prijateljstva i poslovnog kluba. Povod posete je naša podrška konferenciji KreNI, koja se održava danas u Nišu, čime pokazujemo da nam je stalo, ali i da želimo da doprinesemo razvoju kreativnosti i doprinosu obrazovanju mladih ljudi u Nišu“,  završava Vilan.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com