Društvo

Ambasador Hil posetio Kardiohirurgiju u Nišu

Američki ambasador u Srbiji, gospodin Kristofer Hil sa suprugom Julie, posetio je nišku Kliniku za kardiohirurgiju UKC Niš.

Američka ambasada donirala je više od pet miliona dolara u poslednjih nekoliko godina za opremu i građevinske radove ustanovama u Nišu, tu spadaju renoviranje ustanove „Mara“ i jedne zgrade u specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici, opremanje genetske laboratorija na medicinskom fakultetu, uložili su u aparate za serološku, imunohemijsku i PCR laboratoriju na Klinici za kardiohirurgiju kao i najsavremeniju opremu za operacione sale i intenzivnu negu uključujući i EKK mašinu.

„Bez ove pomoći naša klinika nikada ne bi imala tako visoke standarde u lečenju najtežih bolesnika. Zahvaljujući ovoj opremi operisano je na hiljade pacijenata a pregledano na desetine hiljade“, napisao je na svom Facebook profilu prof. dr Dragan Milić, direktor ove klinike.

On dodaje da se u narednom periodu očekuje još jedna donacija za Kliniku za kardiohirurgiju u opremi za intenivnu negu i operacione sale u vrednosti od blizu milion dolara što je 17 monitora za intenzivnu negu premium klase i 10 najsavremenijih respiratora.

„Na našoj klinici danas se oporavljaju nakon operacije pacijenti iz Niša, Vranja, Leskovca, Štrpca, Pirota, Prokuplja, Preševa, Aleksinca, Bele Palanke, Šapca…“, kazao je Milić.

On doadje na kraju da se u toku naredne godine očekuje početak saradnje sa najboljim kardiovaskularnim centrima i univerzitetima na svetu koji se nalaze u Americi.

Foto: Screenshot Prof. dr Dragan Milić, društven mreže

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

    1. Došao da vidi jesu li pare potrošene za ono što su date. To mu je posao a ne da se vucara po kasarnama i peče palačinke.

      1. A da li si se zapitala koji je opis poslova ambasadora i šta taj ološ ima da kontroliše po Srbiji. Zašto nije obišao ulicu Anete Andrejević i zgradu Banovine ili most u Grdelici. Da li on zna koliko civila su pobili u tim bombardovanjima

    2. Došao da vidi jesu li pare potrošene za ono za šta su date. To mu je posao a ne da se vucara po kasarnama i peče palačinke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com