Društvo

Ambasador Češke posetio Niš, firme zainteresovane za ulaganje

Njegova ekselencija, ambasador Češke, Tomaš Kuht, sastao se danas sa gradonačelnicom Sotirovski sa kojom je razgovarao o poljoprivredi, razmeni iskustava, međusobnoj saradnji i novim ulaganjima.

“Obećao sam da ćemo se vratiti u vaš grad sa konkretnim projektima i ovaj put je to fokusirano na poljoprivredu. Imali smo uspešan seminar u Vršcu na temu genetike i stočarstva, takav seminar ćemo imati i sutra u Nišu. Imamo češke firme koje bi  želela da ulažu u prerađivanje poljoprivrednih proizvoda u Srbiji”, izjavio je ambasador.

Gradonačelnica Dragana Sotirovskiistakla je iskustvo Tepublike Češke u poljoprivredi, koja je ponudila nišku industrijsku zonu za nove fabrike i zatražila partenere za izgradnju Ekspo centra.

“Češka jeste zainteresovana kao zemlja za ulaganje u Srbiju, mi smo ponudili grad Niš i našu buduć industrijsku zonu kao jedno od mesta gde bismo mogli da otvaramo fabrike, zatražili partnera za izgradnju Ekspo centra, to stalno govorimo i potenciramo kod svih ambasadora, da smo spremni da od parcele preko tehničke dokumentacije uđemo u javno privatno partnerstvo za izgradnju sajamskog prostora”, kazala je gradonačelnica Sotirovski.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com