Društvo

Ambasador Austrije u poseti Nišu

Naredne godine osniva se prvi počasni konzulat Austrije u našoj zemlji, a postoji inicijativa je da se otvori baš u Nišu. Tim povodom Njegova Ekselencija Ambasador Austrije u Srbiji Johanes Ajgner, posetio je gradonačelnika Darka Bulatovica kako bi detaljnije ustanovili prioritete saradnje od posebnog značaja za Niš i jugoistočni region.

NIŠ, PRESTONICA BUDUĆEG KONZULATA AUSTRIJE

Najavljeno je osnivanje prvog počasnog konzulata Austrije u Srbiji, a on bi mogao da bude upravo u Nišu. Ambasador Austrije Johanes Ajgner kaže da kandidata imaju, ali ga neće otkrivati do naredne godine kada se i očekuje zvanično otvaranje.

“Niš je drugi grad po veličini u Srbiji. Centar je jugoistočnog regiona i kao takav posebno je značajan zbog tranzita. Na ovim putevima nađu se mnogi Austrijanci is najviše zbog njih smo uzeli Niš u obzir da bude centar počasnog konzulata”, izjavio je Johanes Ajgner danas u Gradskoj kući.

Gradska kuća

Saradnja sa Austrijom već postoji, a cilj sastanka je da se produbi. Gradski većnik Mihajlo Zdravković ukazao je na kvalitet u radu austrijske kompanije Tagor, ali i na ritejl park “Stop shop” koji je ove godine otvoren u Nišu. A prvi čovek grada najavio je i potencijalna ulaganja od strane austrijanaca.

“Razgovarali smo o unapređenju privredne, kulturne i saradnje na polju  obrazovanja. Imali smo još jedan u nizu konkretnijih razgovora vezano za firmu koja se bavi elektronikom, ali još uvek nije trenutak da se išta plasira u javnosti dok se dogovor ne konkretizuje”, rekao je Bulatović.

Ukoliko dođe do otvaranja novih kompanija to će značiti još novih radnih mesta. Na sastanku se razgovaralo i o turističkim potencijalima Niša, posebno sada kada je aerodrom zaživeo pa je put do zapadne  Evrope kraći, što prepoznaje i Njegova Ekselencija Johanes Ajgner.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com