DruštvoEkonomija

Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata opremila školu u Popovcu

Ambasador UAE Mubarak Said Al Daheri prisustvovao je svečanosti povodom otvaranja prostorija za decu predškolskog uzrasta u osnovnoj školi „Milan Rakić“ u selu Popovcu. Donacija vredna pola miliona dinara stigla je u ovu školu zahvaljujući angažovanju poslanije Jelene Žarić Kovačević koja pri Narodnoj skupštini vodi grupu prijateljstva izmežu Srbije i Emirata. Svečanosti je prisustvovala i načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski.

“Naša zemlja nastaviće da gaji prijateljske odnose i pomaže i svim oblastima života, a posebno smo ponosni kada možemo da ulažemo u obrazovanje, jer će deca postati bolji ljudi ukoliko srećni i zadovoljni pohađaju nastavu”, kazao je ambasasdor koji je istakao i podatak da je prema statistici UN njegova zemlja najveći donator u svetu.

Inače, ambasador je naveo da je jačanju ekonomskmih odnosa doprinosi i ukidanje viza za srpske državljane.

“Ne vodimo evidenciju koliko se povećao broj poseta iz Srbije, ali tendencije govore da se ta brojka uvek poveća kada se ukinu vize”, kazao je ambasador.

Poslanica Jelena Žarić Kovačević navela je da je ovo treća donacija u niškom kraju od 2016. godine kada je počela da vodi pomenutu Grupu prijateljstva.

Direktorka škole Jelen Nikolić kaže da školu u Popovcu pohađa 210 učenika, a od toga je 26 predškolaca, kojima će ova donacija mnogo značiti.

Predsednik opštine Crveni krst Miroslav Milutinović ambasadoru je poklonio suvenir, statuetu Cara Konstantina i naglasio da su turisti i investitori iz UAE dobrodošli u „carski grad“.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com