Aleksinac

Aleksinčanke velikog srca: Uzele stvar u svoje ruke i renoviraće Dečije odeljenje bolnice u Aleksincu

Humane Aleksinčanke okupljenje u neformalnoj organizaciji “Suncokreti” i članice Udruženja obolelih od malignih bolesti “Vera, ljubav, nada” uspele su proteklih dana da od donator prikupe materijal neophodan za rekonstruciju Dečijeg odeljenja Opšte bolnice u Aleksincu.

Njihovom pozivu odazvali su se brojni stanovnici Aleksinca, ali i brojne firme, tako da su pored farbi, glet mase, stiropora i drugog materijala neophodnog za sređivanje odeljenja, sakupili i novac za kupovinu dva klima uređaja. Humani Aleksinčani donirali su i pet toplomera, dva inhalatora i peškire.

Foto: Jelene Ivković

Jelena Ivković predstavnica “Suncokreta” kazala je da rekonstrukcija Dečijeg odeljenja zajednička ideja zaposlenih i roditelja dece. Prema njenim rečima za veoma kratko vreme dobili od vlasnika farbara i stovarišta materijal vredan 100.000 dinara, dok su novčane donacije premašile 100.000 dinara.

“Očekujemo narednih dana da se našoj humanitarnoj akciji priključe i vlasnici tekstilnih firmi i da nam doniraju tekstil za odeljenje – posteljine, jastučnice, štep deke. Sasvim je sigurno da će deca koja se leče u tom odeljenju ubuduće imati mnogo bolje uslove nego sada. Dosta dugo to odeljenje nije sređivano i naši sugrađani koji su tamo bili sa svojom decom govore da su uslovi katastrofalni i da je hitno potrebno krečenje, farbanje radijatora i stolarije. Posebno nam je važno da postavimo dobre klijer jer je tokom leta u sobama pretoplo pošto imaju baš velike prozore”, kazala je Ivković.

Akija je podstakla rukovodstvo Opšte bolnice u Aleksincu, tako da će se uključiti u sređivanje Dečijeg odeljenja tako što će obezbediti materijal kako bi dve velike bolničke sobe bile pregrađene i napravljene četiri manje, od kojih će jedna biti trpezarija.

“Očekujemo pomoć bolnice prilikom izvođenja radova, a ukoliko bude potrebno u pomoć će priskočiti aleksinački bajkeri pošto su među njima i tri molera. Verujem da će, ukoliko bude potrebno, biti naših sugrađana koji će pomoći koliko mogu u krečenju i farbanju”, izjavila je Ivković koja je prošle godine od potrala Aleksinac net dobila priznanje “Naj Aleksinčanka”.

Ona je podsetila da “Suncokreti” postoje već tri godine i do sada su organizovali humanitarne akcije i bazare za pomoć za lečenje teško obolelih žitelja Aleksinca.

Foto: Jelene Ivković

“Za razliku od Udruženja “Vera, ljubav i nada”, mi smo neformalna humanitarna organizacija. Naš rad je javan i sve donacije su javne. Ukoliko neko ne želi da nama da novac “na ruke”, uplaćuje na račun Udruženja “Vera, ljubav i nada” čija je predsednica Vesna Ilić. Zajednički nam je cilj da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija”, istakla je Ivković.

Foto: Jelene Ivković

Direktor Opšte bolnice u Aleksincu Goran Vidić rekao je da Dečije odeljenje Aleksinačke bolnice trenutno ima četiri velike bolničke sobe sa 15 kreveta, a namera je da se dve sobe podele na četiri manje, kako bi se obezbedili bolji uslovi kako za decu tako i za njihove pratioce. Prema Vidićevim rečima, veći broj bolničkih soba omogućiće njihovu podelu na muške i ženske sobe, jer se vrlo često događa da su sa decom kao njihovi pratioci i očevi.

Foto: Jelene Ivković

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Ocekujem da privatne decije ordinacije iz Aleksinca ucestvuju u ovoj humanitarnoj akciji.

  2. Ajoooj humanitarci .Bese trazise novac od roditelja dece za koje sakupljaju pomoc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com