AleksinacMoja priča

Aleksinčani imaju svog Marokanca, popularnost mu porasla tokom Mundijala

Veliko iznenađenje ovogodišnjeg Svetskog prvenstva uz fudbalu, reprezentacija Maroka, imaće u našoj zemlji veliki broj navijača u meču sa Francuskom, a za nju će svim srcem navijati i Aleksinčanin Goran Dekić koji skoro 40 godina nosi nadimak Marokanac.

Dekić kaže da toliko dugo ima nadimak Maroko da ga u Aleksincu svi tako oslovljavaju, a prijatelji su mu ovih dana predložili i da potraži državljanstvo te afričke zemlje, kad je već četiri decenije promoviše.

„Kad bi mi ponudili državljanstvo, prihvatio bi, što da ne. Voleo bi da jednog dana i odem tamo, posebno u Kazablanku. Mislim da u Maroku ima dosta lepih stvari da se vidi i mislim da su dobri“, rekao je Dekić, nekada vrlo uspešan golman aleksinačkog fudbalskog kluba „Napredak“.

On je kazao da mu je ljubav prema fudbalu upravo donela i nadimak Maroko.

„Kao dečak sam neprestano visio na fudbalskom terenu, a tadašnjim prvotimcima „Napretka“ ličio sam na stranca. Najpre su me zvali Koreja, a potom Maroko i taj mi je nadimak ostao. Ispalo je dobro jer da su mi dali ime zemlje koje se nije plasirala u samu završnicu svetskog prvenstva ne bi bio popularan kao sad. Ljudi me zovu, pitaju šta predviđam za sledeću utakmicu ko će da pobedi, kažu: „Ovi tvoji daleko dogurali“, rekao je naš sagovornik.

Foto: Privatna arhiva

Dekić, po zanimanju građevinski radnik, je kazao da je na početku fudbalskog prvenstva navijao za našu reprezentaciju, a od kada smo ispali navija za Marokance.

„Nadam se da će da dođu do finala, pa u finalu šta bude. Grupa im je bila jaka, a primili su samo jedan gol. Posle nisu primili gol ni protiv Španaca, niti Porutugalije. Igraju kompaktno, željom i srcem, a to je po meni najbitnije za jednu reprezentaciju. Nedostaje im, po meni, jedan centarfor, ali zato igraju, „svi za jednoga“. Hakimi i golman Bunu su mi omiljeni igrači marokanskog tima“, rekao je Dekić.

On je kazao da ga je naša reprezentacija na Mundijalu razočarala igrom i ponašenjem igrača i stručnog tima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. MAroke je predivna zemlja, bio sam nekad davno, mnogo mi se svidela. Imaju more i okean, visoke planine, pustinju, lepe gradove, kulturu, vrlo srdašno stanovništvo. Teško se stiže iz Srbije, nema letova mora preko Rima ili Španije, možda može preko Budimpešte. Velika je migracija prema evropi, tako je i taj čovek stigao do nas, šteta što nema mogunosti da mladi ostaju u svojoj domovini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com