Politika

Aleksić: Ne znamo kada će biti lokalni izbori

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić izjavio je danas u Nišu da im u ovom tenutku nije poznato kada će izbori u Beogradu biti ponovljeni, niti kada će će biti lokalni izbori u drugim mestima u Srbiji.

On je dodao da u Srbiji “ne postoji predvidivost, ne postoje institucije i zakoni koji se poštuju”.

“Mi ćemo zajedno sa kolegama iz koalicje “Srbija protiv nasilja” verovatno napraviti strateški dogovor kako ćemo nastupiti na teritoriji cele Srbije i na ponovljenim izborima na nivou grada Beograda. Pripremamo se za te izbore, ali moramo najpre svi zajedno da se izborimo za izborne uslove”, rekao je Aleksić.

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić; Foto: Niške Vesti/B.Lj.

Prema njegovim rečima, Niš je “zreo” za promenu vlasti.

“Neophodno je da dođe do promene i da Niš ima vlast koja će raditi u interesu građana, a ne u interesu partijskih centrala”, izjavio je Aleksić.

On je danas obišao štand koji je Narodni pokret Srbije postavio u Obrenovićevoj ulici kako bi podelom flajera građanima skrenuli pažnju na značaj borbe protiv vršnjačkog nasilja. Aleksić je podsetio da se 24. februar u čitavom svetu obeležava kao Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

“Ono što se dogodilo prošle godine (u školi “Vladislav Ribnikar”, Duboni i Malom Orašju) bila je opomena za celo društvo, ali čini mi se da nismo izvukli pouke”, istakao je Aleksić.

On je kazao da je juče učenik škole “Vladislav Ribnikar” u školu doneo nož i da to nije otkrilo školsko obezbeđenje, već sama deca.

Ana Eraković iz Narodnog pokreta Srbije podsetila je da su građani nakon prošlogodišnjih tragedija predavali oružje jer je Vlada Srbije donela uredbu razoružavanju, a da su sada u Nišu (iz policijske stanice) nestala 272 pištolja. Pištolji su, dodala je Eraković, ponovo na ulici i ponovo su dostupni građanima za nova nasilja.

Foto: Niške Vesti/B.Lj.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com