Sport

Aleksandar Kovačević pojačao Radnički

Fudbalski klub Radnički jači je za još jednog proverenog i iskusnog fudbalera sredine terena. Nakon Petra Đuričkovića, ugovor sa niškim timom potpisao je i Aleksandar Kovačević (28). Zanimljivo je da su Kovačević i Đuričković bili saigrači i u grčkom Ksantiju, iz koga su i stigli na Čair.

 

“Kada sam dobio poziv od prvog čoveka Radničkog Ivice Tončeva i sportskog direktora Marka Jovanovića, nisam mnogo razmišljao da se posle pet godina u inostranstvu vratim u srpski fudbal. Odmah sam prihvatio njihovu ponudu. Imam dosta prijatelja ovde u Nišu. Tu je Petar Đuričković sa kojim sa igrao u Ksantiju, a bili smo saigrači i u mlađim selekcijama Crvene zvezde. Znam Kojića i Kasalicu, čuo sam se sa njima i drago mi je što ćemo svi biti deo Radničkog”, rekao je Kovačević.

Aleksandar Kovačević se najbolje snalazi na poziciji zadnjeg veznog igrača, a tokom karijere je, osim za Ksanti, igrao za Crvenu zvezdu, Spartak iz Subotice, norveški Haugesund, te poljske ekipe Slask i Lehiju. Svojevremeno je bio i mladi reprezentativac Srbije, a sa Crvenom zvezdom je osvojio jednu šampionsku titulu u Superligi Srbije. Iskusni fudbaler ističe da je došao u Niš kako bi pomogao Radničkom da ispuni svoje ciljeve.

“Ivica Tončev i Marko Jovanović su mi jasno predočili ciljeve kluba za ovu sezonu, a ja sam se u potpunosti složio sa tim. Zadatak je da budemo u vrhu tabele, da probamo da ponovo igramo Evropu, a ja smatram da je to realno i da ćemo uz dobar rad ispuniti očekivanja”, jasan je Kovačević.

Radnički sutra od 19 časova dočekuje Mladost iz Lučana, a potom sledi reprezentativna pauza tokom koje će novajlije Kovačević i Đuričkovič imati dovoljno vremena da se uigraju sa ekipom.

“Dobro će nam doći tih 15 dana. Petar i ja se dugo poznajemo, na terenu se bukvalno pogledom dogovaramo, imamo iskustvo i neće nam biti teško da se brzo prilagodimo zahtevima stručnog štaba Radničkog”, završio je Kovačević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com