Društvo

Aleksa poklanja svoje igračke pred Uskrs

U dogovoru sa direktorkom niške Sugurne kuće, Sonjom Šćekić i Marijom Tomić iz NURDOR-a, Aleksa Dimitrijević će svoje igračke donirati deci – štićenicima ove dve ustanove, u četvrtak, 13. aprila u 12 sati u prostorijama niške Sigurne kuće.

Devetogodišnji Aleksa Dimitrijević, odličan učenik Osnovne škole “Radoje Domanović” je na ideju da svoje igračke pokloni bolesnoj i deci koja su bila izložena nasilju, došao sam.

Ovu ideju su odmah podržali njegovi roditelji, Nadežda i Saša, koje je redakcija Niških Vesti povezala sa ovim institucijama.

Među igračkama su bojanke, slikovnice, makete životinja, autići i popularni junaci koji su interesantni dečacima, u odličnom su stanju, jer ih je Aleksa dobro čuvao.

Svoj poklon Aleksa će donirati pred najradosniji hrišćanski praznik, Uskrs,  13. aprila u 12 sati u prostorijama niške Sigurne kuće.

U Sigurnoj kući trenutno boravi sedmoro dece, a u Roditeljskoj kući o kojoj se stara Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR), dvoje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com