Promo vesti

Akvamarin – simbol mladosti, nevinosti i istrajnosti! – Zlatara Stanimirović

Upoznali smo Vas sa dragim kamenjem, četiri dragocena kamena koji se smatraju najskupljim i najtraženijim, to su: Dijamant, Rubin, Smaragd i Safir. Svaki drugi dragi kamen koji nije od tih četiri smatra se poludragim.

„Mi u našoj radnji imamo nakit sa Akvamarinom, Tanzanitom, Morganitom i Oniksom“, poručuju iz Zlatare Stanimirović.

Zlatara Stanimirović

Sličnosti i razlike dragog i poludragog kamena

Ovo razdvajanje dragocenih i poludragih nema pravu naučnu podršku. Na primer, Smaragd je raznovrstan beril, kao i Akvamarini. Smaragd je dragocen, dok je akvamarin poludragocen.

„Kada je došlo do ove kategorizacije, to je uglavnom bilo zbog vrednosti i retkosti razlike između četiri dragocena kamena. Na primer, mnogi prirodni biseri dobijaju ogromne cene, često puno veće od plemenitog dijamanta niskog kvaliteta, rubina, smaragda ili safira“, navode u Zlatari Stanimirović.

Ono što je zajednička karakteristika, dodaju iz Zlatare Stanimirovič, i dragih i poludragih kamenja, tj. kristala je ta da oni svojom strukturom (molekularnom i hemijskom) predstavljaju energije planeta, odnosno energije koje deluju prirodom, a i imaju snažan uticaj na nas ljude, obzirom da smo svi mi deo te iste prirode.

Zlatara Stanimirović

„Smatra se da kristali deluju na telo svojom vibracijom i informacijom, i da je to posebno izraženo kod osetljivijih i nežnijih osoba“

AKVAMARIN

Akvamarin je fini kamen sa prozirnom plavom nijansom, ponekad zelenom koja podseća na čistoću vode.

„To je fini kamen koji je deo smaragdne porodice, raznoliki beril koji se povezuje sa morskom vodom pa je to možda i jedan od razloga zašto je poznato da Akvamarin štiti putnike iz mora i okeana“, navode iz Zlatare Stanimirović.

Akvamarin je transparentan kamen i simbol je mladosti, nevinosti i istrajnosti, a po starim verovanjima, poznat je i kao kamen vizionara i lekara

Zlatara Stanimirović

„Akvamarin se često postavlja sam, ponekad sa nekoliko dijamanata u obliku priveska, minđuša ili prstena“

Ovaj kamen smiruje um, smanjuje agresivnost i pomaže u rešavanju poteškoća govora u favorizovanju usmenog izražavanja i umetničkog izražavanja.

Veruje se da akvamarin pročišćava blokade stvorene nečistim mislima i izrazima, pročišćava glas i poboljšava rečitost.

Fini kamen koji predstavlja Akvamarin je sveži kamen koji donosi prirodnu sreću i živahan duh. On donosi kreativnost, izaziva radost i nadu vlasniku kamena.

„Jedna od najboljih karakteristika ovog kristala poznata je kao miran kamen: pomaže da se smire strahovi i ćudljivi temperamenti pored evakuacije emotivnih šokova. Posebno je prilagođen jakim ličnostima, ambicioznim i onima koji imaju visoke odgovornosti“, ističu iz Zlatare Stanimirović.

Akvamarin se daruje kako bi se obezbedila lojalnost. Legenda kaže da je dobar za srećan brak jer štiti ljubavnike od iskušenja. 

Zlatara Stanimirović

Nalazišta Akvamarina

Akvamarin se nalazi na većini lokaliteta, gde se nalaze i drugi berili, a najkvalitetniji dolaze iz Rusije.

U SAD se može naći u središnjem Koloradu. U Brazilu postoje rudnici ovog kamena.

Drugi značajni proizvođači su: Zambija, Šri Lanka, Madagaskar, Malavi, Tanzanija i Kenija.

Održavanje

Najbolji način da se brinete o Akvamarinu je stavljanje kamena u slanu destilovanu vodu ili demineralizovanu vodu.

 

ZLATARA STANIMIROVIĆ
Park Svetog Save 5C
018/225-399
Facebook
www.zlatarastanimirovic.rs

Posetite nas u parku Svetog Save, u našoj radnji gde ćete naći divne komade nakita sa ovim kamenom ili, ako imate posebne želje, možemo Vam izraditi bilo koji komad po Vašoj zamisli.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close