Društvo

Akvadukt na novom bulevaru biće sačuvan peskom i betonom

Akvadukt star 16 vekova koji je pronađen u Nišu prilikom izgradnje novog Bulevara potpukovnika Gorana Ostojića još uvek nije saniran, ali bi to moglo da se promeni već sledeće nedelje ako vremenski uslovi to dozvole.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

7 Komentara

  1. Akvadukt je već dve godine otvoren,nezaštićen i izložen zubu vremena i savesti građana. Nema nikakvog obeležja niti su preduzete bilo kakve mere zaštite. To je naš odnos prema istoriji i kulturi.

  2. Svuda u svetu se arheološka nalazišta prezentuju gradjanima i turistima sa ponosom i normalno to donosi novac kroz razvoj turizma, samo se kod nas zatrpavaju i betoniraju jer nam je zaboga skupo otkrivanje. Nek su nam stadioni na kojima se igra loš fudbal u što većem broju, nek se navijači kote i razvaljuju to donosi nova ulaganja iz našeg budžeta. Kulturo, eve me!

  3. Pa šta drugo ume SNS bagra. Istoriju ovog grada zatrpavaju i betoniraju jer im je skupo da je prikažu. Ma nije skupo nego tu nema šta da se ukrade.

  4. A da stavite staklo preko i da ga osvetlite,ne oj i kazete da ne moze…. Sve moze

  5. Sacuvaj boze nas samih od gluposti, svi normalni ljudi bi to istrazili, konzervirali i sacuvali takvu starinu na svom prostoru, a mi to pokrivamo i ne dicimo se sa nec vredn sto imamo.

  6. Taj akvadukt se može otkriti i prezentovati u okviru zelenila koje je predviđeno važećim planom u nastavku trase prema kasarni Knez Mihajlo.
    Što se tiše zaštite postojećeg otkrivenog segmenta on je već devastiran obzirom da je već dugo otkriven i dovoljno je samo da se pokrije geotekstilom, peskom i da se na mestu bulevara adekvatno sabije podloga pre asfaltiranja. Tako je zaštićen na mestima gde su izgrađena dva stambena objekta u neposrednoj blizini. Betoniranje je potpuno nepotrebno!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com