Društvo

AKTUELNO: Rekonstrukcija fasada javnih zgrada u Nišu

Projekat „Izvođenje radova na fasadama zgrada u Nišu“, realizuje se sredstvima iz budžeta Vlade Republike Srbije, kroz postupak javne nabavke radova oblikovane u tri partije. Rok za izvođenje radova je 120 dana, a ovaj projekat “težak” je oko 42 milona dinara.

Prvom partijom obuhvaćeni su građevinski radovi na fasadama na nivou investicionog održavanja i uvođenja dekorativne rasvete na Narodnom pozorištu, Narodnom muzeju,
Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac“, Simfonijskom orkestru i Zadužbini Milorada Vasića u Nišu, u Obrenovićevoj 38.

Otvoreni postupak javne nabavke za izvođenja radova na fasadama zgrada u Nišu za prvu partiju raspisan 23. februara ove godine, a ugovor sa izbranim ponuđačem „Neimar projekt“ doo Beograd, sklopnjen  je 26. aprila.

Ugovor je potpisan na 42.073.390,00 dinara sa uračunatim PDV i do sada nije bilo uplata izabranom ponuđaču.

Stručni nadzor nad izvođenjem ugovorenih radova vrši za građevinsko-arhitektonske i elektro radove Direkcija za izgradnju grada Niša, a nad objektima koji su pod zaštitom zavoda za zaštitu spomenika neophodan je nadzor Zavoda za zaštitu spomenika grada Niša.

Rok za izvođenje radova je 120 kalendarskih dana , a “Neimar projekt doo” uveden je u posao 22. maja.

Na ovim objektima saniraće se fasadne površine, a ukloniti degradirane, zatim predviđena je reparacija stolarije, zamena oluka, ppravka krovne konstrukcije i restauratorsko- konzervatosrki radovi nad određenim delovima objekata, objavljeno je na zvaničnom sajtu Grada Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com