Sport

Aksentijević: Radnički može ponovo do Evrope

Nikola Aksentijević, jedan od najiskusnijih fudbalera Radničkog i jedan od predvodnika novog tima, prokomentarisao je dosadašnji učinak ekipe u Superligi Srbije, a govorio je i o povratku u Niš, kao i o ciljevima u aktuelnoj sezoni.

Radnički nakon četiri odigrana kola ima devet osvojenih bodova od mogućih 12.

“Na početku svake lige je bitno da se krene sa pobedama. Mi smo uspeli da ostvarimo učinak tri od četiri. U samom smo vrhu i to je ono što smo i želeli. U subotu imamo veoma tešku utakmicu protiv Spartaka u Subotici i mi ćemo tamo dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat i nastavimo ovaj niz”, rekao je Aksentijević.

Aksentijević je povratnik na Čair, pošto je dres Radničkog nosio u sezoni 2017/2018, kada je sa ekipom ostvario značajan rezultat i izborio plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. On je u toj sezoni odigrao 35 utakmica za Radnički i postigao je jedan gol.

“Mi smo tada ostvarili istorijski rezultat i odveli Radnički u Evropu posle više decenija pauze. Nakon toga sam napustio klub, a ekipa je u sledećoj sezoni nastavila da raste i postala vicašampion Srbije. Sada kada sam se vratio, mogu da kažem da je situacija u klubu mnogo bolja nego ranije. Ogranizaciono je sve na vrhunskom nivou i imamo sve uslove da pravimo nove uspehe. Imamo zanimljivu i dobru ekipu. Poznajem par igrača koji su bili ovde u mom prvom mandatu, a od ranije znam i Kojića i Gavrića, sa kojima sam bio saigrač. Atmosfera je odlična, trener je sjajan i mislim da možemo da ponovimo rezultat iz moje prve sezone u klubu”, jasan je iskusni desni bek.

U Nišu je ove sezone napravljen tim, koji je pravi miks mladih i iskusnih igrača.

“Pravilo bonus igrača je dobra stvar za naš fudbal. Mi ovde imamo nekoliko odličnih mladih igrača, a Ćirković i Mitrović, za sada, pokazuju veliki napredak iz meča u meč. Ima tu još nekoliko veoma talentovanih momaka i zadatak nas iskusnijih da im pomognemo i na utakmicama i na treninzima. Radnički ima i nekoliko ozbiljnih superligaških igrača, dobar smo sastav i mislim da možemo da se ove sezone vratimo u prve četiri ekipe u zemlji. Biće velika borba do poslednjeg kola. U Srbiji ima 6-7 baš kvalitetnih ekipa, ali ja verujem u moj tim”, kazao je Aksentijević.

Na poslednjem spisku selektora Srbije Ljubiše Tumbakovića našlo se čak 27 fudbalera, ali nijedan desni bek.

“Deluje mi da je pozicija na kojoj igram postala veliki problem za našu reprezentaciju. Moje nije da komentarišem odluke selektora. Na meni je da naporno radim i pružam što bolje partije ovde i nikad se ne zna. Ja sam već debitovao za reprezentaciju kada je selektor bio Mladen Krstajić, a s obzirom na to da u Srbiji zaista nema mnogo kvalitetnih bekova, zašto se ne bih nadao novom pozivu. Naravno, moram puno da radim ovde u Radničkom i pomognem mu da ostvari ciljeve, a ukoliko sve vreme budem na visokom nivou, sve je moguće”, završio je Aksentijević.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com