Društvo

Akreditaciju za međunarodnu maturu dobile tri srpske gimnazije, među kojima je niška “Svetozar Marković”

Akreditacije za međunarodnu maturu dobile su tri srpske gimnazije. Pored Beograda i Novog Sada, akreditaciju je dobila i niška Gimnazija “Svetozar Marković”.

Direktor Gimnazije “Svetozar Marković” Marjan Mišić kazao je da će učenici koji učestvuju u ovom, za sada, pilot projektu, moći da biraju šest predmeta koje će slušati na engleskom jeziku.

“Program je predviđen za učenike treće i četvrte godine srednje škole, za sada, ne znam koliko će biti interesovanje učenika jer ćemo sa programom otpočeti nakon predstojećeg raspusta”, kazao je Mišić.

Prema njegovim rečima, do sada su ovu mogućnost imale samo privatne škole, a nakon ovog projekta prilku da dobiju međunarodnu diplomu imaće i učenici državnih škola.

“Diplome koje dobiju biće priznate na preko četiri hiljade Univerziteta u svetu”, kazao je Mišić.

On dodaje, da nakon što učenici odslušaju nastavu, polažu testove, bivaju ocenjeni i samim tim im se nakon toga, u zavisnosti od njihovog rada, dodeljuje diploma koja je priznata na brojnim Univerzitetima.

Kako je rekao, za sada, će to biti samo jedno odeljenje koje će učestvovati u projektu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com